NavMenu

"100 najvećih u Crnoj Gori" - Projekat će prepoznati one koji su dobro poslovali u vrijeme krize

Izvor: PR Centar Ponedjeljak, 08.03.2021. 13:43
Komentari
Podeli
(Foto: PR Centar)
Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori, čiji je inicijator BI Consulting, pomoći da se prepoznaju i izdvoje kompanije koje su i u teškim okolnostima ostvarile rezultate bolje od drugih, saopšteno je povodom početka njegove realizacije.

Osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija, Ratko Nikolić, rekao je da projekat 100 najvećih četvrtu godinu zaredom daje doprinos razvoju kulture finansijskog izvještavanja, kao i unapređenju poslovnog ambijenta i konkurentnosti crnogorskih preduzeća.

On je podsjetio da je prošla poslovna godina bila obilježena koronakrizom, koja je osim uticaja na zdravstveno stanje građana, imala i vrlo jak uticaj na ekonomiju, prenosi PR Centar.

- Taj uticaj će se sigurno odraziti i na poslovne rezultate u finansijskim izvještajima za prošlu godinu, koje ćemo analizirati. U tom procesu nastojaćemo da prepoznamo i izdvojimo kompanije koje su i u teškim okolnostima ostvarile rezultate bolje od drugih, čujemo njihova iskustva i poslušamo njihove savjete, te ih objavimo u publikaciji - saopštio je Nikolić.

Nina Drakić iz Privredne komore (PKCG), uz čiju podršku se realizuje projekat, rekla je da će jedan od njihovih glavnih prioriteta u narednom periodu biti podrška oživljavanju privrednih aktivnosti, posebno nakon suzbijanja pandemije.

- Imamo ambiciju da nastavimo rad na stvaranju podsticajnijeg regulatornog okvira koji će donijeti predvidljivije i sigurnije poslovanje, rast profitabilnosti i zaposlenosti. Partnerstvo na projektu još jedna je potvrda zajedničkih aspiracija da i u ovim izazovnim vremenima promovišemo najbolje i najuspješnije - kazala je Drakić.

Direktor sektora za poslovanje sa pravnim licima NLB banke, Marko Čelebić, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je ta banka ove godine dio projekta 100 najvećih.

- Naš cilj je da doprinesemo podizanju kvaliteta života i poslovanja svih koji ovdje žive i stvaraju. Zato smo tu da podržimo privrednike, posebno one najbolje i nejveće među njima. Uvjereni smo da će žig 100 najvećih ponijeti mnogi naši klijenti - rekao je Čelebić.


NLB, kako je dodao, zato podržava njihov rast i razvoj iz godine u godinu, kao partnerska banka kojoj je stalo do biznisa klijenata.

Čelebić je saopštio da u banci, pojavom pandemije, intenzivno razgovoraju sa klijentima koji su bili najviše pogođeni koronavirusom.

- Nekima je osigurana likvidnost, a drugima odložene obaveze plaćanja po osnovu kredita i prije nego što je to postala zakonska obaveza - naveo je Čelebić.

On smatra da je za rast na zdravim osnovama neophodno integrisati principe održivosti u poslovnu strategiju.

- Mi smo uz klijente da zajedno afirmišemo pozitivne poslovne prakse, a transparentnost u objavljivanju finansijskih izvještaja i usmjerenost na održivo i društveno odgovorno poslovanje, jesu vrijednosti koje njegujemo u NLB Grupi - rekao je Čelebić.

On je dodao da su u toj banci uvijek spremni da razgovaraju o objektivnim okolnostima i da nude rješenja, gdje god za to postoje uslovi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.