NavMenu

Prošle godine otvoreno 437 stečajnih postupaka

Izvor: Mina Ponedjeljak, 08.03.2021. 08:51
Komentari
Podeli
(Foto: sabthai/shutterstock.com)
U Privrednom sudu je tokom prošle godine stečajni postupak otvoren nad 437 dužnika.

Iz Privrednog suda Danu su saopštili da je u tim predmetima angažovano ukupno 119 stečajnih upravnika sa liste koju utvrđuje Ministarstvo pravde.

Prema nezvaničnim informacijama lista, u tom sudu neravnopravno se obavlja rasopodjela stečajnih postupaka.

Neki stečajni upravnici dobijaju dvocifren broj predmeta, dok drugi dobiju jedan ili nijedan.

Na listi Ministarstva pravde ima oko 220 stečajnih upravnika, od kojih je u prošloj godini za stečajne postupke angažovano 119.

Samo deset stečajnih upravnika dobilo je čak 100 od ukupno 437 predmeta.

O imenovanju stečajnih upravnika odlučuje šest stečajnih sudija - Blažo Jovanić, Ivan Kovačević, Zoran Ašanin, Dragan Vučević, Danijela Vukčević i Milica Vlahović.

Privredni sud je prošle sedmice, nakon što je Dan poslao pitanja u vezi sa stečajnim postupcima, objavio spisak imenovanih stečajnih upravnika u periodu od januara do decembra prošle godine.

Prema pisanju lista, može se vidjeti da je stečajni upravnik sa najviše dodijeljenih predmeta Milena Radulović, koja je dobila 13 predmeta. Druga na spisku je Vesna Rečević, sa 11 dobijenih predmeta. Isti broj stečajnih predmeta u prošloj godini dobila je Olivera Vuletić.

Nešto manje od njih, tačnije devet predmeta, dodijeljeno je stečajnom upravniku Vladimiru Ivanoviću, dok je peti na listi sa istim brojem od devet predmeta stečajni upravnik Veselin Raičević, koji je hapšen u aprilu 2016. godine u predmetu prodaje imovine Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) u stečaju, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).


Raičević je nakon nekoliko godina suđenja u januaru 2019. godine u podgoričkom Osnovnom sudu oslobođen optužbi da je nezakonito postupio kao stečajni upravnik povodom prodaje imovine DKP-a u stečaju.

Šesta na listi je Jadranka Bojović sa takođe dobijenih devet predmeta. Isti broj predmeta u prošloj godini dobila je i Sanja Lješković.

Osmi na spisku je Boro Todorović sa osam dobijenih predmeta, dok su deveti i deseti na spisku Dušica Rečević i Olivera Međedović sa po sedam dobijenih predmeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.