NavMenu

Sezona na Žabljaku najbolja u poslednjih nekoliko godina

Izvor: antenam.net Petak, 05.03.2021. 15:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gorillaimages/shutterstock.com)Ilustracija
Zimska turistička sezona na Durmitoru se ne predaje, kazala je Anteni M direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović, uz ocjenu da su bilansima proteklih januara i februara zadovoljni.

- Pokazateli govore da bilježimo najbolju zimsku sezonu u poslednjih pet, šest godina. Snijega je još uvijek u obilju što je preduslov da skijalište Savin kuk nastavi da radi i da će tokom marta biti turista. Manje nego protekla dva mjeseca čemu su razlog epidemiološke mjere koje su iz dana u dan sve strože - kaže Krgović- Šarović i ističe da se turistička posjećenost veže za dane vikenda kao najinteresantnije.

Prema statističkim pokazateljima ovogodišnja zima je turistički znatno bolja od prethodne 2020. godine.

- Januar ove godine, iznad očekivanja, bio je jako dobro posjećen. Evidentirali samo preko 6.000 noćenja u kolektivnom i privatnom smještaju, uglavnom domaćih gostiju, što je za oko 60% više nego prošle godine kada su dominirali gosti iz inostranstva. U februaru je bilo preko 3.000 noćenja a tog mjeseca prošle godine gostiju gotovo da i nije bilo - kaže Krgović-Šarović.

Ona napominje da su turistička privreda i Opština Žabljak pred početak sezone inali sluha da se ponuda zajednički približi turistima da, za manje novca zimuju na Žabljaku.

- Hotelijeri su tokom januara imali povoljan paket koji je uz usluge hotela imao povoljnosti i na skijalištu a Opština se uključila, dajući subvencije na energente hotelijerima, što je za njih najveća potrošačka stavka. Turističko udruženje Žabljaka, ovih dana, je u pregovorima i ubrezo će izaći na tržište sa novim setom mjera, kako bi i mart bio turistički valorizovan čime bi se dodatno ublažile posledice epidemioloških mjera.

Na pitanje, koliko su se poštovale epidemiološke mjere na Žabljaku tokom ove turističke sezone, Krgović-Šarović kaže da se na Savinom kuku o tome vodilo računa.

- Bilo je, ne samo na Savinom kuku, nesavjesnih koji se nijesu trudili da ispoštuju mjere. Ipak, otvoreni prostor daje manje mogućnosti za inficiranje. Potvrda svega je da je Žabljak tokom cijele zime na nekom optimumu prema broju stanovnika što ga, prema statistici Instituta za javno zdravlje, kontinuirano pozicionira među najmanje zaražene sredine u Crnoj Gori. To demantuje tvrdnje da su skijališta pogodna pozicija za prenošenje zaraze - kaže Vanja Krgović-Šarović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.