NavMenu

Rumunija ima tržište za crnogorske proizvode - Šansa za izvoz mesnih i mliječnih proizvoda

Izvor: eKapija Petak, 05.03.2021. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: racorn/shutterstock.com)
Rumunija ima tržište za crnogorske proizvode i velike trgovačke lance koji su zainteresovani za kvalitetnu i ekološku hranu, poput mesnih i mliječnih proizvoda, poručio je ambasador ove zemlje u crnoj Gori Matei-Viorel Ardeleanu.

On je tokom sastanka sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Kašćelanom istakao da Rumunija uvozi oko 40% potreba za prerađevinama od svinjskog mesa.

Kako je saopšteno na sajtu prijestonice, gradonačelnik Kašćelan je kazao da je Prijestonica Cetinje prepoznata u regionu i šire po kvalitetnim proizvodima od mesa i mesnoj industriji, te da u tom sektoru vidi dobru mogućnost za saradnju cetinjskih i rumunskih privrednika.

- U tom smislu, predložio je organizovanje sastanaka i međusobne posjete privrednih delegacija sa Cetinja i iz Rumunije, uz posredovanje lokalne uprave i ambasade Rumunije u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

kašćelan je podsjetio i da Cetinje i rumunski grad Sinaja već imaju uspostavljenu saradnju koju bi trebalo unaprijediti, te da je lokalna uprava spremna da razmotri prijedlog ambasadora Ardeleanua o uspostvaljanju privredne saradnje i sa gradom Alba Julija. Riječ je o industrijskom i univerzitetskom gradu u Transilvaniji, koji je u centralnoj i jugoistočnoj Evropi poznat po proizvodnji pilećeg mesa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.