NavMenu

Opština Mojkovac daje u zakup zemljište u okviru biznis zone Babića Polje - Investitorima obezbijeđeni značajni podsticaji

Izvor: eKapija Srijeda, 03.03.2021. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Mojkovac raspisala je javni poziv za davanje u zakup zemljišta u okviru biznis zone Babića Polje.

Kako se navodi u tenderu, riječ je o UP 1 površine 1904 m2, Blok 1, Zona A; UP 2 površine 2.282 m2, Blok 1, Zona A, UP 3 površine 3.738 m2 Blok 1, Zona A i UP 4 površine 3.789 m2, Blok 2, Zona A.

Zamljište se daje u zakup na 10 godina, sa mogućnosšću produžetka na isti vremenski period.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. mart 2021. godine.

Potencijalnim invetitorima u okviru biznis zone Opština Mojkovac daje i određene olakšice. One prije svega podrazumevaju cijenu zakupa od 0,05 EUR po m2 na godišnjem nivou za obavljanje proizvodne ili trgovinske djelatnosti i, u zavisnosti od površine zemljišta uzetog u zakup, broja radnika koji će investitor zaposliti i veličine objekta koji će graditi u biznis zoni.

Tako, ovu cijenu zakupa dobija investitor koji zakupi 1.500 do 2.000 m2, zaposli 3-5 radnika i izgradi proizvodni objekat na minimum 20% površine parcele, zatim, za parcelu od 1.500 do 4.000 m2, za navedenu cijenu potrebno je zaposliti 6-10 radnika i izgraditi objekat na najmanje 25% parcele, dok je na parceli od 1.500 do 8.000 m2 potrebno zaposliti 11-20 radnika i izgraditi objekat na najmanje 30% parcele.

Slični uslovi važe i za investitore koji će graditi objekte za trgovinu na veliko, s tim što se parcele kreću od 600 do 5.000 m2.

Kako je navedeno, olakšice podrazumijevaju i oslobađanje od plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta ako zaposle više od 10 radnika, dok će za zapošljavanje 6-10 radnika imati 85% nižu naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Ukoliko zaposle od tri do pet radnika, investitori mogu očekivati 70% nižu cijenu naknade za komunalno opremanje zemljišta.

Oslobađanje od poreza na nepokretnosti mogu da očekuju investitori koji se bave proizvodnjom, doradom, pakovanjem ili preradom poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori.

Kriterijumi za izbor najpovoljnije ponude biće broj novozaposlenih radnika, visina investicije i vrsta djelatnosti.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.