NavMenu

PayPal kupuje izraelsku kastodi firmu za kriptovalute Curv

Izvor: Tanjug Srijeda, 03.03.2021. 10:53
Komentari
Podeli
Američka kompanija za onlajn plaćanja PayPal je u procesu kupovine izraelske tehnološke firme Curv, koja upravlja bezbjednim deponovanjem kripto valuta, objavljeno je na veb sajtu CoinDeska, njujorške platforme za trgovanje digitalnim novcem.

Izraelski informativni portal Calcalist izvestio je da se Curv prodaje za iznos između 200 i 300 mil USD, ne imenujući kupca, navodi CoinDesk dodajući, međutim, da tri izvora ove trgovinske platforme, koja su upoznata sa dešavanjem, tvrde da cijena iznosi 500 mil USD.

Nekoliko ljudi iz sfere kriptovaluta kažu da je PayPal, koji je na ovo tržište ušao prošle godine, obratio pažnju na Curv nakon što su prošle godine propali njegovi razgovori o kupovini crypto custody i trgovačke kompanije BitGo.

PayPal je nudio tada 750 mil USD u gotovini za BitGo, navode za CoinDesk dva izvora upoznata sa pregovorima.

- PayPal je ranije imao neke velike akvizicije, kao što je preuzimanje Vemnoa, a sada žele da steknu i neke kompanije aktivne na kripto tržištu - rekao je jedan od izvora.

Curv je do danas prikupio na tržištu kapitala preko 30 mil USD, kako bi ojačao usluge u uslovima rasta institucionalne potražnje, a među njegovim investitorima su i kompanije Coinbase Venture i Digital currency grupa.

PayPal je, inače, ušao u partnerstvo s njujorškom firmom Pakos kako bi nudio usluge direktne kupovine kriptovaluta milionima svojih amerčkih korisnika, a prošlog meseca je najavio da će uskoro kripto usluge ponuditi i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.