NavMenu

Berlin će predloži SAD ukidanje sankcija Sjevernom toku 2

Izvor: Tanjug Utorak, 02.03.2021. 08:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)Ilustracija
Njemačka vlada namjerava da razgovara sa američkom administracijom o ukidanju sankcija "Sjevernom toku 2", navodi se u pisanom odgovoru njemačke vlade na poslaničko pitanje.

- Čim američki Senat potvrdi izabor za sve zvaničnike i oni preuzmu svoje dužnosti, ova tema će postati uklučena u zvanične razgovore - navodi se u tekstu, koji je objavljen na sajtu Bundestaga.

Njemačka vlada je ocijenila sankcije koje su uvedene za projekat "Sjeverni tok 2" kao miješanje u "evropski suverenitet", naglašeno je u odgovoru, prenosi Sputnjik.

Međutim, u Bundestagu nisu isključili mogućnost da SAD mogu uvesti sankcije njemačkom fondu koji podržava projekat "Sjeverni tok 2" koji je osnovala vlast federalne pokrajine Meklenburg Zapadna Pomeranija.

Projekat "Sjeverni tok 2" podrazumijeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje i koji će se prostirati od obala Rusije, preko Baltičkog mora, do Njemačke.

U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije, ali protiv izgradnje gasovoda "Sjeverni tok 2" aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.

SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine, usljed čega je švajcarska kompanija Olsiz bila primorana da zaustavi radove na polaganju cijevi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.