NavMenu

Rekonstrukcija zatvorenog bazena u Kotoru pri kraju - Došlo do zastoja u izgradnji sportske dvorane u Škaljarima, trebalo bi sve krenuti iznova

Izvor: radiokotor.info Ponedjeljak, 01.03.2021. 14:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena u Škaljarima su pri kraju, ali oni, koji se odnose na izgradnju sportske dvorane u istom naselju, zbog nevjerovatnog zamešateljstva, kako je situaciju na objektu okarakterisao predsjednik opštine Vladimir Jokić, trebalo bi da počnu od samog početka.

- Tu se više ne zna ni po kojem projektu se radi, niti koliko je puta on bio rađen i prepravljan. Samo jedan, apsolutno nevjerovatan primjer o tome najbolje govori. Naime, da bi se sada stavila krovna konstrukcija, prethodno mora da se skine več nanesena protivpožarna farba - kazao je Jokić u emisiji Radio Kotora "Pitajte gradonačelnika".

Prethodno nanesen sloj, kako je naveo, do sada je već korodirao, tako da sve nanovo mora da se odradi.

- To će opet koštati neke nove desetine, ili stotine hiljada eura. Ja nisam inžinjer, ali kada sam čuo sve što se tu dešava, najveći korak naprijed u tom projektu će biti kada budemo znali gdje smo počeli - kazao je Jokić.

Povodom radova razgovarao je i sa Borom Lučićem, odnedavno v.d. direktora Uprave javnih radova.

- On me je informisao da je za utorak zakazao sastanak sa izvođačima i nadzorom radova na bazenu. Dobio sam uvjeravanja da je, što se tiče Uprave za javne radove, to prioritet - kazao je Jokić.

Inače, kako navodi dalje, izvođač radova na zatvorenom bazenu je dostavio do sada nekoliko građevinskih situacija koje mu nisu isplaćene, pa je i ovdje došlo do gomilanja duga od nekoliko stotina hiljada eura.

- Oni su spremni da nastave i privedu kraju radove, ali da im se barem dio toga, što su do sada uradili, isplati kako bi mogli da imaju obrt sredstava. Inače, bio sam na bazen i sve to lijepo izgleda. Radovi su privedeni kraju, a ono što će biti moj zahtjev prema Upravi i izvođaču, o čemu sam razgovarao i sa reprezentativcima, jeste da se odradi tehnički prijem. S obzirom na kompleksnost objekta, uložena sredstva, utrošeno vrijeme, a posebno zbog toga da tamo gdje dolazi do dodira vode i struje, sve mora biti tehnički besprekorno. Dakle, čim se to završi, bazen da se napuni vodom i stavi u funkciju - kazao je Jokić.

U Opštini je uvedena nova metotodologija rada u skladu sa kojom bi mali, ali i operativniji, timovi trebalo efikasnije da reaguju na priritete koje treba završiti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan novi tender za brzu saobraćajnicu koja treba da poveže Herceg Novi i Budvu

Monteput je raspisao novi tender za izradu idejnog rješenja za dionicu brze saobraćajnice od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva. Vrijednost tendera ostala je nepromijenjena i iznosi nešto preko 180.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. maja do 12 sati, a više detalja možete vidjeti OVDJE. Kako su ranije saopštili iz Monteputa, svrha izrade tehničke dokumentacije je ispitivanje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.