NavMenu

Uskoro će u Staroj Varoši pod kaldrmom biti kilometar novih saobraćajnica - U pripremi tenderi za rekonstrukciju još dvije ulice u ovom naselju

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.02.2021. 20:53
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
U naselju Stara varoš u Podgorici završena je rekonstrukcija ulica Keše Đurovića i Predgrad, a kako je rekao gradonačelnik Ivan Vuković, riječ je o investiciji vrijednoj 250.000 EUR.

- Zahvaljujući angažovanju Agencije za izgradnju i razvoj proteklih nekoliko mjeseci smo završili radove na temeljnoj rekonstrukciji još dvije ulice u Staroj varoši - Ulici Keše Đurovića i Predgrad u ukupnoj dužini 310 metara koji su podrazumijevali zamjenu podzemne infrastrukture u cjelini, zatim popoločavanje kako ulice tako i trotoarskih površina ukupne vrijednosti 250.000 eura - poručio je Ivan Vuković.

Podsjertio je da je sa ovim radovima pod kaldrmom u autentičnom stilu i duhu Stare varoši do sada rekonstuisano 600 metara ulica podsjećajući da su prethodno rekonstuisane ulice Gojka Radonjića i Braće Zlatičanin.

Vuković je najavio i rekonstrukciju ulica Spasa Nikolića i Sava Lubarde, podsjećajući da je bilo puno problema sa tenderom za rekonstrukciju navedenih ulica i izrazio uvjerenje da će tokom marta biti potpisani ugovori sa izvođačem radova, tako da će završetkom rekonstrukcije i ove dvije ulice u autentičnom duhu u Staroj Varoši pod kaldrmom biti kilometar novih saobraćajnica.

- Uporedo sa tim pripremamo i projektnu dokumentaciju za rekontrukciju još dvije ulice - Špira Mugoše koja je najbliža rijeci Morači i Ulice Radoja Jovanovića, tako da očekujemo da u narednih nekoliko mjeseci raspišemo tender i za te dvije ulice za koje je realno da ih rekonstruišemo do kraja godine i tog momenta ćemo moći da kažemo da smo se ovom dijelu Podgorice, koji je istinski simbol našeg grada, kao i njegovim stanovnicima odužili na najbolji način - rekao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je Glavni grad pokrenuo niz inicijativa kako bi Staru varoš ekonomski osnažili.

- Infrastruktura sama po sebi ne znači ništa ukoliko Stara varoš ne zaživi na pravi način, a tu mislim na zanatske radnje, ugostiteljske objekte, galerije i sve ono po čemu se prepoznaju slična urbana jezgra u regionu i šire. Prošle godine smo realizovali jedan konkurs, podijelili 40.000 EUR ljudima koji su se obavezali da pokrenu biznis na teritoriji Stare varoši. Opredijelili smo dodatna sredstva u budžetu i za ovu godinu i uskoro ćemo raspisati novi konkurs - naglasio je Vuković i najavio da će se u dogledno vrijeme realizovati još jedan projekat koji ima za cilj uljepšavanje ovog dijela grada.

- U pitanju je postavljanje nove signalizacije sa putokazima kako bi se stranci lakše snalazili u ovom dijelu grada. Označićemo kulturno-istorijske spomenike kojih nije mali broj u Staroj varoši i pokušati da unificiramo table na komercijalnim objektima - saopštio je gradonačelnik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.