NavMenu

Preduzeću Mercator CG odobrena licenca za trgovinu na veliko naftnim derivatima

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2021. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)
Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je preduzeću Mercator CG Podgorica licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko naftnim derivatima.

Kako je navedeno u odluci, licenca se izdaje na period od 10 godina, tačnije od 31. marta 2021. do 30.03.2031. godine.

Preduzeće Mercator CG dužno je da, ukoliko namjerava da nastavi sa obavljanjem ove djelatnosti i nakon isteka važenja licence, zahtjev za izdavanje nove licence podnese 60 dana prije isteka važenja prethodne.

Takođe, Agencija je usvojila zahtjev preduzeća HUMCI sa Cetinja za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

Kako je navedeno, promjena se odnosi na specifikaciju transportnih sredstava, pa se transportna sredstva mijenjaju specijalnim teretnim vozilima - cistijerna.

Ova odredba važi od 15. februara 2021. godine do 13. aprila 2027. godine, do kada je i rok važenja licence čija se izmjena vrši.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.