NavMenu

Institut Simo Miloševič predstavlja brend Herceg Novog i cijele države - Pronaći rješenje za očuvanje jedinog banjskog lječilišta u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.02.2021. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Institut Dr Simo Miloševič predstavlja brend grada i cijele Crne Gore, a opština će se založiti za hitno rješevanje problema, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

- Upoznati smo sa problemima poslovanja Instituta, prije svega činjenicom da su radnici treći mjesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori - kazao je predsjednik Katić i naglasio da je tokom prethodnog perioda svakodnevno bio u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, sa kojima se radi na iznalaženju rješenja kako bi bio odobren kredit za namirenje plata i radove za otvaranje samog objekta.

On je napomenuo i da je već ostvarena dobra saradnja sa trenutnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je pokazala entuzijazam i volju da se u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevaziđu aktuelni problemi.

- Svjesni smo ozbiljnosti situacije i da su ovo teški moment za Institut i sve zaposlene, ali takođe uvjereni da će oni vrlo brzo biti prošlost - istakao je predsjednik, uz napomenu da je Institut tokom proteklih godina prošao i kroz teže situacije nego što je današnja, a koje se na različite načine odražavaju na sadašnje stanje u tom preduzeću.

- Mnogo je posla pred menadžmentom jer je dugačak spisak problema koje treba prevazići. Važno je da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svjesno i namjerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine. Na sreću, u tome nisu uspjeli. Kao i do sada, insistiramo na očuvanju Instituta Dr Simo Milošević i zaštiti prava brojnih radnika, i u saradnji sa novom Vladom radimo na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svjetski priznato banjsko lječilište - poručio je predsjednik Katić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.