NavMenu

Kredibilne investicije važne za prevazilaženje ekonomske krize - Luka Bar značajan koridor za distribuciju robe u zemlje regiona

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.02.2021. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Miles Loewen)
U fokusu Vlade biće ekonomsko diplomatija, a Crna Gora je posebno zainteresovana za dinamiziranje kontakata u cilju privlačenja investitora, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović tokom sastanka sa ambasadorom Kanade Žilom Normanom i ambasadorkom Kolumbije Karamens Haramiljo.

Radulović je naglasio da pored dobrih bilateralnih odnosa, dodatni fokus treba staviti na saradnju u oblasti ekonomije. Tokom sastanka sa Haramiljo, istakaoje da je trgovinska razmjena od posebnog značaja, te ocijenio da Luka Bar može predstavljati važan koridor za distribuciju roba prema zemljama regiona.

Ambasadorka Haramiljo istakla je da dvije zemlje, uprkos geografskoj udaljenosti, mogu blisko sarađivati. S tim u vezi, naglasila je mogućnost unapređenja saradnje u oblastima poljoprivrede, turizma, trgovine i IT sektora.

- Građani Kolumbije su sve više zainteresovani za region Zapadnog Balkana, te u tom pogledu možemo preduzeti aktivnosti u cilju snaženja turističke saradnje - istakla je ambasadorka Haramiljo.

Tokom sastanka sa ambasadorom Kanade Normanom, ministar Radulović je ukazao na veliki potencijal za unapređenje saradnje u oblastima ekonomije, odbrane i investicija. Naglasio je i mogućnost potpisivanja Sporazuma o promociji i zaštiti investicija (FIPA) između Crne Gore i Kanade.

- Ukoliko želimo da prevaziđemo ekonomsku krizu, važno je da imamo i kredibilne investicije - poručio je šef crnogorske diplomatije.

Dodao je da je oblast odbrane takođe veoma značajna, te da u narednom periodu treba razmotriti module za intenziviranje komunikacije na ovom polju. Takođe, ministar Radulović se osvrnuo i na važnost naše dijaspore u Kanadi, kao značajne spone između dvije zemlje.

Ambasador Norman se saglasio sa sagovornikom u pogledu potrebe za daljim unapređenjem bilateralne saradnje, te poručio da će on, zajedno sa svojim saradnicima, preduzeti sve aktivnosti u cilju upoznavanja kanadske biznis zajednice sa investicionim potencijalima Crne Gore. Pozdravio je dosadašnje napore Crne Gore na putu ka EU, te izrazio spremnost kanadske strane za pružanje ekspertske pomoći u okviru reformskih procesa koje sprovodimo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.