NavMenu

EU produžava besplatan roming za još 10 godina

Izvor: Tanjug Srijeda, 24.02.2021. 14:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Evropska komisija predložila je novu uredbu kojom se sadašnja pravila o besplatnom romingu unutar EU 27 produžavaju za narednih 10 godina.

U Briselu naglašavaju da od juna 2017. godine, kada je donijeta uredba o petogodišnjem ukidanju naknada za roming između EU 27, Lihtenštajna, Norveške i Islanda, gotovo 170 miliona Evropljana koristi usluge besplatnog rominga, a da je usluga prenosa podataka u romingu porasla 17 puta u odnosu na period prije ukidanja nadoknada.

- Milioni Evropljana uživaju u blagodetima rominga širom EU bez dodatnih troškova. U pitanju je i kamen temeljac jedinstvenog tržišta. U evropskoj digitalnoj deceniji svi moraju biti u mogućnosti da imaju odlične veze svuda u Evropi, baš kao i kod kuće - poručio je komesar za unutrašnje tržište, Tijer Breton, prenosi Tanjug.


Nova uredba se pored produžetka besplatnog rominga odnosi i na obezbjeđivanje bolje usluge rominga koji bi po kvalitetu i brzni trebalo da bude isti za sve mreže bez obzira da li se nalazite kod kuće ili u drugoj državi.

Nova pravila će takođe obezbijediti efikasan pristup hitnim službama kao i povećati svijest potrošača o mogućim naknadama za korišćenje usluga sa dodatnom vrijednošću tokom rominga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.