NavMenu

VE Poklečani kod Posušja će imati snagu od 132 megavata - U toku priprema tendera za projektnu dokumentaciju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.02.2021. 17:08
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Elektroprivreda HZ HB planira izgradnju vjetroelektrane Poklečani na području Rakitna. Trenutno je gotova studlji izvodljivosti, a u proceduri je priprema tenderske dokumentacije za raspisivanje javnog oglasa za izradu projektne dokumentacije. Inače, planirana snaga vjetroelektrane je 132 megavata i imaće 20 agregata, rekla je za RTV HB rukovoditeljice sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ HB Marija Buntić.

Vjetroelektrana Poklečani pored Rakitna svojim položajem bi iskorištavala veliki potencijal sjevernih vjetrova s obližnjih visova Čvrsnice. Projekat izgradnje dio je programa javnih investicija Federacije BiH 2021 – 2023. godine.

Inače, u 2020. godini provedena je javna nabavka za studiju vjetra VE Poklečani, a nakon procedure javnih nabava sklopljen je ugovor s kompanijom Megajoule Adria iz Zagreba. Ova studija, kako je ranije objašnjeno, definisaće tip i raspored vjetroagregata, daće procjenu potencijala proizvodnje električne energije VE Poklečani te će služiti kao ulazni parametar nove studije izvodljivosti VE Poklečani kako bi se nastavilo s procedurama ishođenja dozvola.

Ukupna vrijednost projekta biće poznata nakon dovršetka izrade projektne dokumentacije, a konačna jedinična snaga vjetroturbine biće definisana nakon provedbe javnog nadmetanja za nabavu vjetroturbina i ugovaranja isporuke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.