NavMenu

Komunalne usluge Pljevlja izlaze iz stečaja, prihvaćen plan reorganizacije

Izvor: eKapija Nedjelja, 21.02.2021. 09:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon što su povjerioci u stečajnom postupku prihvatili Plan reorganizacije preduzeća Komunalne usluge, ova firma, čiji je osnivač Opština Pljevlja, izalazi iz stečaja.

Prema riječima Radojice Grbe, stečajnog upravnika u Komunalnim uslugama, prihvatanjem plana reorganizacije od Poreske uprave kao najvećeg povjerioca, ova firma iz stečaja izlazi nakon što rješenje postane pravosnažno, odnosno nakon objave istog u Službenom listu Crne Gore.

Kada Plan reorganizacije prostane pravosnažan, ući će se u proceduru izbora vršioca dužnosti direktora, kao i usvajanja statusnih dokumenata preduzeća od strane Skupštine opštine Pljevlja.

- Nakon obustave stečaja, ovim preduzećem upravaljaće menadžment sa 25 izvršilaca. Planom je predviđeno da se u petogodišnjem periodu izmire svi povjerioci - kazao je Grba.

Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja donio je Plan reorganizacije u DOO Komunalne usluge na pet godina. Planom je definisano da se u tom periodu izmire dugovanja svim povjeriocima, odnosno Poreskoj upravi, zaposlenim i dobavljačima. Ugovorom o reprogramu koji je potpisan još u julu 2015. godine, predviđeno je izmirenje poreskog duga na 20 godina, odnosno 240 mjesečnih anuiteta.

Privredni sud Crne Gore uveo je, na zahtjev Poreske uprave, stečaj u doo Komunalne usluge 12. oktobra prošle godine. Iz preduzeća je 48 zaposlenih upućeno na Zavod za zapošljavanje, od kojih je njih 28 ponovo angažovano za obavljanje redovnih aktivnosti preduzeća tokom stečajnog postupka.

Opština Pljevlja je, u cilju olakšavanja izlaska iz teške situacije, tokom 2020. godine više puta uplaćivala jednokratnu novčanu pomoć radnicima tog preduzeća, a u Sekretarijatu za stembeno - komunalne poslove, saobraćaj i vode intenzivno su radili na saniranju stanja i iznalaženju najboljeg modela poslovanja i oporavka Komunalnih usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Energija

Usvojena Informacija o realizaciji projekta Solari 5000 plus

Vlada je, na predlog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića, utvrdila Informaciju o realizaciji projekta Solari 5000+ (70MW) za građane i preduzeća, koji će doprinijeti ostvarenju klimatskih i energetskih ciljeva kojima Crna Gora teži. Ukupna procijenjena vrijednost projekta, čiji je nosilac Elektroprivreda (EPCG), je 70 mil EUR. Projekat, kako je objašnjeno, podstiče i promoviše

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.