NavMenu

AnadoluJet od aprila uvodi letove Sarajevo-Istanbul - Od 17. maja letovi i za Džedu

Izvor: Klix Srijeda, 17.02.2021. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: Fotokon/shutterstock.com)
Turska aviokompanija AnadoluJet u prvoj sedmici aprila planira da uspostavi liniju na relaciji Sarajevo - Istanbul.

Letovi će se održavati tri puta sedmično, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Putnike će prevoziti Boeing 737-800 koji ima kapacitet od 189 sjedišta, piše Echo Seven, bh. vazduhoplovni portal.

Tako će se AnadoluJet takmičiti s Pegasus Airlinesom i njegovih devet letova između Istanbula i Sarajeva. Tokom ljetnje sezone Sarajevo i Istanbul će biti povezani sa rekordna 33 sedmična leta (Turkish Airlines 21, Pegasus Airlines 9 i AnadoluJet 3).

Vlasnik AnadoluJeta je Turkish Airlines.

Saudijska niskotarifna aviokompanija Flynas planira ponovo da uvede liniju Sarajevo - Džeda koja je ukinuta prošle godine zbog pandemije koronavirusa.


Prema trenutnim informacijama, linija bi u funkciji trebalo da bude od 17. maja, a letovi će biti četiri puta sedmično, odnosno ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Putnike će prevoziti Airbus A320.

Veza između Sarajeva i Džede održavaće se do 5. septembra. Planirana su ukupno 64 leta u oba smjera. Karte se mogu kupiti putem web stranice kompanije.

Flynas je jedna od najvećih aviokompanija u Saudijskoj Arabiji te leti prema brojnim destinacijama u Evropi, Africi i Aziji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.