NavMenu

Bratunac i Ljubovija potpisali inicijativu za sanaciju starog mosta na Drini - Započeta i izrada projekta za tunel kod Proslopa

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 17.02.2021. 14:58
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
U Bratuncu su 16. februara načelnik ove opštine Srđan Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali inicijativu o pokretanju aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom starog mosta na Drini i nastavkom aktivnosti izgradnje tunela ispod Proslopa na putu Ljubovija-Valjevo-Beograd.

Ova inicijativa i projekti u srednjem Podrinju biće upućeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ani Brnabić.

- Srbija i predsjednik Vučić uložili su velike napore da se izgradi most na Bratoljub na Drini, kao i da se realizuju drugi projekti koji doprinose poboljšanju uslova života i razvoju ovih krajeva. Nakon puštanja u funkciju novog mosta, neophodno je izvršiti rekonstrukciju starog mosta, koji će se koristiti kao pješački most - rekao je Rankić.

On je istakao da stari most na Drini ima istorijsku vrijednost i značaj, te da ga treba dovesti u funkcionalno stanje.

Rankić je naglasio da je veoma važna i inicijativa u vezi sa tunelom kod Proslopa jer će srednje Podrinje povezati sa autoputem Miloš Veliki.

- Lično smatram da će to biti aorta života srednjeg Podrinja i da će doprinijeti razvoju Ljubovije i Bratunca, kao i svih susjednih opština - ocijenio je bratunački načelnik.

Rankić je poručio da će kao načelnik opštine Bratunac raditi na realizaciji što više projekata na osnovu specijalnih paralelnih veza sa Srbijom.

Predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je nakon potpisivanja inicijative da će nastaviti saradnju sa opštinom Bratunac i da će sve što je dobro unaprijediti.

- Već je započeta izrada projektne dokumentacije za tunel, što će ubrzati razvoj srednjeg Podrinja, odnosno Bratunca i Ljubovije - rekao je Jovanović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.