NavMenu

Češka zbrojovka kupila američkog proizvođača oružja Colt

Izvor: Beta Petak, 12.02.2021. 09:22
Komentari
Podeli
Ilustracije (Foto: Tyler McKay/shutterstock.com)Ilustracije
Fabrika oružja Češka zbrojovka (CZG) saopštila je da kupuje legendarnog američkog proizvođača oružja Colt (Kolt).

- CZG stiče 100% udjela u Koltu za 220 mil USD (180 mil EUR) u novcu i izdavanjem 1.098.620 akcija CZG - navodi se u saopštenju češke kompanije.

Predsjednik upravnog odbora CZG Ljubomir Kovarik rekao je da je CZG ponosna što je Kolt, koji je uz američku vojsku 175 godina, dio češke kompanije.

Vlasnik Kolta Denis Veje izjavio je da je riječ o "moćnom savezništvu i za brendove i za kupce".

CZG, koja zapošljava oko 1.650 ljudi u Češkoj, SAD i Njemačkoj, proizvodi oružje za policiju i vojsku, ali i sportsko i lovačko oružje pod markom CZ.

Kolt, koji je osnovao Semjuel Kolt 1836, oprema vojske SAD, Kanade i mnogih drugih zemalja. Kompanija takođe proizvodi sportsko i lovačko oružje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Energija

Pokrenut projekat mapiranja lokacija pogodnih za razvoj kapaciteta OIE - Samo u Nikšiću potencijal vjetra i solara oko 1.400 GWh godišnje

Potencijal za razvoj obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori je neupitan. To dokazuje i interesovanje investitora, pa su samo na teritoriji nikšićke opštine izdati urbanističko-tehnički uslovi za 42 lokacije za gradnju solarnih elektrana, što je oko 7.000 MW instalisane snage. Ulaganje u obnovljive izvore svakako je jedan od načina na koji zemlje mogu doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Međutim, povećana

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.