NavMenu

Iz Zavoda za zapošljavanje objašnjavaju - Ko sve ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Izvor: eKapija Petak, 12.02.2021. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/analogicus)
Zavod za zapošljavanje Crne Gore realizovaće mjeru iz novog paketa podrške privredi i građanima Vlade Crne Gore, za prvi kvartal 2021. godine, koja se odnosi na nezaposlena lica sa evidencije. SToga su iz Zavoda objasnili ko sve ima pravo na ovu vrstu podršek

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 EUR imaju nezaposlena lica koja su se nalazila na evidenciji Zavoda na dan 31. decembar 2020. godine i koja su i dalje bila na evidenciji zaključno sa 28. januarom 2021. godine, odnosno danom donošenja mjera.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 EUR nemaju nezaposlena lica koja su u navedenom periodu bila: korisnici novčane naknade, nosioci prava na materijalno obezbjeđenje ili korisnici lične invalidnine.

Pravo na dopunu do iznosa od 100 EUR imaju nezaposlena lica koja su pravo na novčanu naknadu u visini ispod 100 eura (bez doprinosa) ostvarivala i koristila 31. decembra 2020. godine, zaključno sa 28. januarom 2021. godine.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura imaju nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, a koja se i dalje nalaze na evidenciji Zavoda.

Nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, i koja se ne nalaze na evidenciji Zavoda na dan 28. januar 2021. godine, nemaju pravo ni na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura niti na dopunu iznosa koji redovno primaju do iznosa od 100 eura.

- U toku su intenzivne aktivnosti na obradi podataka kako bi se u što kraćem roku isplatila jednokratna novčana pomoć nezaposlenim licima predviđena novim paketom podrške privredi i građanima. O datumu i načinu isplate jednokratne novčane pomoći nezaposlena lica biće blagovremeno obaviještena - navode iz Zavoda.

Pomoć u okviru mjera, iz novog paketa podrške privredi i građanima za prvi kvartal 2021. godine, obezbijedila je Vlada Crne Gore sa ciljem olakšanja života građana u vrijeme pandemije korona virusa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.