NavMenu

Crna Gora i BiH uskoro kreću u modernizaciju zajedničkog graničnog prelaza Hum - Šćepan Polje

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.02.2021. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Uskoro će početi radovi na modernizaciji graničnog prelaza Hum - Šćepan Polje, najavio je ministar kapitalnih investicija nakon sastanka sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem.

- Već na prvom sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem dogovoreni konkretni potezi u pravcu olakšanja saobraćaja između dva glavna grada prijateljskih država - poručio je Bojanić na svom Tviter nalogu.

Najavio je i radove na graničnom prelazu.

- Modernizacija graničnog prelaza Hum - Šćepan Polje prioritet je na kome ćemo ubzo početi zajednički da radimo, a u narednoj fazi je poboljšanje putne infrastrukture. Građani i privreda BiH i Crne Gore moraju biti bolje povezani - napisao je Bojanić.

Podsjetimo, Crna Gora i BiH potpisale su sporazum o uspostavljanju zajedničkih graničnih prelaza. Prema sporazumu u Crnoj Gori će, pored zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići - Deleuša koji je otvoren u oktobru, biti i granični prelaz Šćepan Polje - Hum na putnom pravcu Plužine - Foča, dok će u BiH biti zajednički granični prelazi Zupci - Sitnica, na putnom pravcu Trebinje - Herceg Novi i Klobuk - Ilino Brdo na putnom pravcu Trebinje - Nikšić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Crnoj Gori prijeti opasnost da zamijeni turizam nekretninama - Planovima zaštiti turističke zone od stambenih objekata

Moramo voditi računa o balansu između investicija u turizmu i održivosti kojoj smo svi posvećeni. Zaštita prostora treba da bude temelj razvoja, poručeno je sa tematske sjednice Odbora udruženja turizma Privredne komore koja je organizovana nedavno, u okviru javne rasprave o Nacrtu prostornog plana Crne Gore. Uzimajući u obzir da je prostorno planiranje jedan od ključnih instrumenata za uspostavljanje dugoročnog i održivog okvira za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.