NavMenu

Uređenje rta Đeran u Ulcinju - Kapacitet buduće luke biće do 60 ribolovnih plovnih objekata dužine do 15 metara

Izvor: eKapija Srijeda, 10.02.2021. 15:37
Komentari
Podeli
DSL Rt Đeran - Port Milena (Foto: MORT/Screenshot)DSL Rt Đeran - Port Milena
U Ulcinju je u planu izgradnja moderne ribarske luke i uređenje rta Đeran na Velikoj plaži. Ova investicija sprovodi se u okviru projekta MIDAS 2 Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u toku su aktivnosti procjene uticaja na životnu sredinu i društvene uslove (ESIA). Aktivnosti se sprovode u saradnji sa opštinom Ulcinj.

- Na osnovu detaljnog ispitivanja uslova na samoj lokaciji kao i na osnovu važećih propisa, prostorno-planskih dokumenata i drugih dostupnih informacija, kroz tekuće aktivnosti biće predloženo idejno rješenje ribarske luke i urađena procjena uticaja u skladu sa crnogorskim propisima i procedurama Svjetske banke, koja finansira MIDAS 2 projekat. Kapacitet luke koji se trenutno razmatra je do 60 ribolovnih plovnih objekata dužine do 15 metara - saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Podsjetimo, prema Nacrtu Izmjena i dopuna Državne studije lokacije Rt Đeran - Port Milena, predviđeno je da ovaj dio Ulcinja postane turistički, ugostiteljski i rekreativni centar grada. Koji su sve sadržaji planirani možete vidjeti ovdje.

Konsultacije i uključivanje zainteresovanih pojedinaca i organizacija sastavni su dio procjene uticaja. Javnost će biti redovno obavještavana o načinu i formi konsultacija tokom ESIA procesa.

- Svoje mišljenje o projektu i njegovim mogućim uticajima na društvene i ekonomske uslove u lokalnoj zajednici i opštini Ulcinj možete iskazati popunjavanjem slijedećeg upitnika koji je dostupan na sajtu opštine. Popunjen upitnik poslati na adredu marina.markovic@t-com.me najkasnije do 5. marta 2021. godine - navode iz opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.