NavMenu

Čuveni festival Sanremo slavi 70. rođendan bez publike

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 09.02.2021. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Piotr Piatrouski/shutterstock.com)
Najveći italijanski muzički festival – festival Sanremo, održava se svake godine u istoimenom gradu od 1951.

Svojih sedamdeset godina, poslije velikih polemika, proslaviće u neuobičajenoj atmosferi, od 2. do 6. marta.

U teškom trenutku za Italiju, koja poslednjih nedelja prolazi kroz veliku političku krizu koja je dovela do smjene Đuzepea Kontea koji je vodio zemlju tokom najtežih izazova pandemije, te dolazak na mjesto premijera "čovjeka koji je spasio Evropu", kako u Italiji zovu Marija Dragija, u momentu velike ekonomske krize, nedostatka vakcina i potpune neorganizovanosti u tom segmentu, ovih dana su ministri i novinari raspravljali o tome da li će najveći italijanski festival u Sanremu imati publiku i pod kojim uslovima će biti održan.

Intervenisao je i Naučno-tehnički komitet pri Vladi koji je odobrio održavanje festivala u prvoj nedelji marta. Festival će voditi dva poznata italijanska voditelja, Amadeus i Fjorel koji će, u odnosu na prethodnu godinu, biti u praznoj sali bez publike.

Tagovi:
Sanremo 2021
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.