NavMenu

Elektrana na prirodni gas u Pančevu startovaće do polovine godine

Izvor: Tanjug Utorak, 09.02.2021. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)Ilustracija
Termoelektrana-toplana u Pančevu trebalo bi da počne sa radom do polovine godine, rekao je generalni direktor Gazprom Energoholdinga Denis Fjodorov.

U intevjuu za Komersant on je objasnio da je do produženja rokova za završetak ovog objekta došlo zbog ograničenja oko koronavirusa u Srbiji i Kini.

Odgovoravajući na novinarsko pitanje Fjodorov je istakao da kazni za kašenje završetka TE-TO nema.

On je istakao da postoje planovi za dalje ulaganje Gasprom energoholdinga u Srbiju, i dodao da se razmatraju tri projekta sličnog kapaciteta, a kao dobar potencijal ocijenio je izgradnju vjetroelektrane snage od 200 megavata.

Fjodorov je istakao da je to tema o kojoj je neophodno napraviti završne razgovore sa srpskim kolegama.

Početak izgradnje TE-TO Pančevo bio je s proljeća 2019. godine, radi se o postrojenju kapaciteta 196 megavata koje će od prirodnog gasa proizvoditi energiju potrebe NIS Rafinerije nafte a električnu energiju plasirati na tržište.

Investicija je vrijedna 180 mil EUR a izvođač radova je Šangaj elektrik grup (Shanghai Electric Power Generation Group).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.