Izvor: eKapija | Utorak, 09.02.2021.| 11:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorene prijave za besplatnu onlajn Digitalnu akademiju za mala i srednja preduzeća u turizmu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: sebra/shutterstock)
ICT Hub, zajedno sa partnerima JS Guru iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz Crne Gore, uz podršku USAID-a pozvao je vlasnike i/ili menadžere malih i srednjih preduzeća (MSP) iz oblasti turizma u Crnoj Gori da se prijave na onlajn "Digitalnu akademiju: IKT alati i digitalne platforme za MSP u turizmu" koja će se održati 17. i 24. februara i 4 marta.

Digitalna akademija se u potpunosti realizuje onlajn preko Zoom platforme, a učešće je besplatno.

Učesnici iz Crne Gore za onlajn Digitalnu akademiju mogu se prijaviti OVDJE. Rok za prijavu je 11. februar do 12 sati. Svi prijavljeni kandidati biće obaviješteni putem imejla o ishodu selekcije do 15. februara.

- Digitalna akademija će odabranoj grupi od 15 predstavnika MSP-a iz Crne Gore iz oblasti turizma pružiti priliku da rade sa IKT ekspertima u jedinstvenom okruženju, fokusiranom na praktično znanje i razmjenu iskustva. Učesnici će putem interaktivnog predavanja i praktičnog rada u malim grupama uz mentorski rad i direktnu konsultaciju sa predavačima na licu mjesta, kao i domaćih zadataka i materijala za budući rad imati priliku da unaprijede svoje vještine i poslovanje - saopšteno je iz NVO Digitalizuj.Me.

Digitalna akademija će trajati tri dana (17. i 24. februara i 4. marta), sa radnim danom do pet sati sa pauzama, u periodu od 10 do 15 časova. Između modula će biti razmak od po sedam dana da bi učesnici imali vremena da obrade primljeno znanje i da urade domaće zadatke.

- Program je dizajniran da kroz tri jednodnevna modula obradi niz značajnih tema i omogući sticanje znanja i vještina potrebnih kako bi MSP u turizmu unaprijedila svoje poslovanje i kako bi se prilagodila novonastalim promjenama na tržištu - objašnjeno je.

Glavni kriterijumi za odabir polaznika će biti motivisanost za pohađanje ovog programa, osnovno postojanje preduzeća na internetu (posjedovanje imejla, bar jednog profila na društvenim mrežama ili digitalnim platformama u turizmu) kao i da je prijavljeni vlasnik ili na menadžerskim pozicijama i ima volju, sposobnost i viziju da prihvati važnost digitalnih vještina, savlada ih i prenese znanje dublje u svoje matične biznise. Učesnike će odabrati nezavisna komisija sačinjena od eksperata iz oblasti turizma i digitalnog marketinga. Polaznici koji uspješno završe program će dobiti digitalne sertifikate. Uslov za dobijanje sertfikata je aktivno učešće na sva tri dana trajanja Akademije.

- Prošla godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mjesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu "ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini" putem kog je identifikovana velika potreba MSP koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program Digitalne akademije - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, sve je očiglednije da će u vremenu koje dolazi putovanja na daljinu i dalje opadati, a većina turista radije će odlučiti da putuje bliže kući ili čak samo unutar granica svojih država.

- Međutim, s obzirom da Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina čine koherentnu geografsku i u određenoj mjeri demografsku jedinicu, sadržaj Digitalne akademije će biti prilagođen novonastaloj situaciji i naglasak će biti stavljen na saradnju ove tri države kada je riječ o ekološkom, seoskom i avanturističkom turizmu - zaključuje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE