NavMenu

Agencija Montenegro Phototrekking organizovala snowshoeing i ligulašku turu - Krpljama kroz Bjelasicu

Izvor: Mina Ponedjeljak, 08.02.2021. 11:16
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/MediaBiro/Screenshot)
Turistička agencija Montenegro Phototrekking organizovala je u nedjelju takozvanu snowshoeing i ligulašku turu za 30-ak zaljubljenika u snijeg na Bjelasici.

Kako je objasnio Darko Šarčević iz te agencije, ekipa je krenula sa skijališta Kolašin 1600.

- Malo smo se švercovali. Izašli smo žičarom na dvije hiljade metara nadmorske visine. Onda smo lagano silazili pored skijaških staza i uključili se na grebene Bjelasice i nastavili dalje do skijališta Kolašin 1450 - rekao je Šarčević agenciji Mediabiro.

Inače, termin snowshoeing odnosi se na šetnju sa krpljama, odnosno reketima za tenis koji se montiraju na cipele, dok ligulin predstavlja veliki plastični tanjir na koji se sjedne i kliza po snijegu - nešto poput sankanja.

- Snijega ima više nego dovoljno. Mala je žal što je polegao, pa je nije bio baš idealan za snowshoeing, ali većina učesnika se uvjerila da su krplje spas jer pomažu da se ne propadne u snijeg - objasnio je Šarčević.

Tura je, prema njegovoj ocjeni, bila lagana, čak i za početnike. Prešli su svega sedam i po kilometara, a ni visinska razlika nije bila velika.

- Tako da su čak i neki, koji su prvi put išli, prtili snijeg i pravili stazu kako bi nama bilo lakše. Nadamo se da će biti dovoljno snijega da ponovimo snowshoeing na nekoj drugoj lokaciji, ili opet na Bjelasici koja je prelijepa i idealna za ovaj vid rekreacije - dodao je Šarčević.

Na krplje je u nedjelju prvi put stao Nebojša Kuburović, inače po vokaciji novinar, koji je naveo da je pet sati provedenih na Bjelasici pun pogodak za zimske mjesece.

- To je poseban užitak, novo iskustvo. Iskusni vodič Darko Šarčević nije ništa prepuštao slučaju, vodio nas je kroz Bjelasicu i bjeline te naše planine. Izmaći se iz Podgorice i posjetiti zimski ambijent Bjelasice, ovaj sniježni raj, je pun pogodak. Svakome bih definitivno preporučio ovu turu" - poručio je Kuburović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.