NavMenu

Put od Doboja ka Petrovu među najvažnijim infrastrukturnim projektima - Za sad sanirane dionice u Kakmužu i Sočkovcu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.02.2021. 10:23
Komentari
Podeli

Saniranje dionice u Kakmužu (Foto: Opština Petrovo)Saniranje dionice u Kakmužu
U 2020. godini rehabilitovana je dionica puta Doboj - Petrovo - Jelova gorica u mjestu Kakmuž, a jedan od prioritetih projekata za Opštinu Petrovo je rehabilitacija cijelog putnog pravca ka Doboju.

Opština Petrovo je u saradnji sa Putevima RS krajem godine završila dionicu puta u MZ Kakmuž, dugu oko 1.400 metara, a bila je potpuno devastirana i nebezbjedna za saobraćaj. Osim te dionice, prije dvije godine saniran je put na potezu od Sočkovca pored Termi Ozren pa do novog asfalta u Kakmužu, dug oko 1.900 metara.

- Sada je taj dio puta u odličnom stanju ali su ostali kilometri od Petrova ka Doboju prilično loši, sa brojnim oštećenjima, uskim dionicama, tako da bi sanacijom kompletnog puta opština Petrovo dobila kvalitetan "izlazak u svijet" i postala mnogo atraktivnija potencijalnim investitorima – kaže Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.

Tu je i dionica u MZ Karanovac koja je takođe predviđena za rehabilitaciju, ali do kraja 2020. godine nije završena.

- Imamo obećanje da će to biti završeno početkom građevinske sezone. Rehabilitacija kompletnog putnog pravca Doboj-Petrovo-Jelova gorica je svakako jedan od najprioritetnijih projekata na kome će se raditi u narednom periodu. Učinićemo sve što je u našoj moći da što prije dođe do njegove realizacije – navodi Petković.

U Opštini Petrovo očekuju pomoć Vlade RS u realizaciji ovog projekta iako još nije poznato kolika će biti njegova vrijednost.


- Objektivno, ne očekujem da će ovaj projekat biti završen tokom 2021. godine. Zaista je veliki projekat i ja ću biti zadovoljan ako se on fazno realizuje u naredne četiri godine – ističe Petković.

Napominje da opština ima projektno-tehničku dokumentaciju za dionicu ovog puta kroz opštinu Petrovo, od Karanovca do Petrova. Iako je riječ o dokumentaciji iz 2008. godine koju je vjerovatno potrebno revidirati, polazna osnova postoji.

Sanacija puta od Doboja ka Petrovu išla bi do Jelove gorice, kao krajnje tačke opštine Petrovo i Republike Srpske na tom putu. Uključenje tog mjesta u projekat je od značaja jer se prije Jelove gorice nalazi Turistička zona Kaluđerica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.