NavMenu

Američka kompanija za nekretnine Keller Williams Realty International otvorila franšizu u Srbiji

Izvor: Beta Petak, 05.02.2021. 08:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)Ilustracija
Američka kompanija za nekretnine Keller Williams Realty International otvorila je franšizu u Srbiji koju je dodijelila kompaniji za promet nekretnina Cvetković-Roškov.

- Klijenti imaju drugačije zahtjeve i potrebe, zato smo odlučili da naše znanje i isustvo povežemo sa sistemima i modelima koji su najproduktivniji i daju najbolje rezultate - rekao je generalni direktor Keller Williams Serbia Miroslav Cvetković.

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić izjavila je da dolazak franšiza u Srbiju predstavlja izuzetnu snagu za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Ona je kazala da franšiza predstavlja poslovno udruživanje u kojem jedan uspešni poslovni mogul daje svoj brend, a primalac franšize plaća određenu novčanu nadoknadu.

Simanić je istakla da se na ovaj način stvara mreža preduzetnika i otvaraju se nova radna mjesta.

- Nadamo da ćemo u narednom periodu imati više franšiznih kompanija i da će mala i srednja preduzeća prepoznati nove franšize kao mogućnost da unaprijede sopstveno poslovanje - rekla je Simanić.

Sekretar Udruženja za trgovinu PKS Žarko Malinović naveo je da tržište nekretnina ne uređuje država već privreda kako bi stvorila fer uslove jednake za sve.

On je dodao i da je Skupština PKS usvojila etički kodeks posrednika nekretninama, što je jedna od rijetkih oblasti poslovanja u Srbiji gdje je sama privreda definisala etičke standarde po kojima se djelatnost u kojoj rade obavlja.

- Ove godine ćemo izaći sa inovativnim pristupom, gdje ćemo pored registra koji postoji kod resornog ministarstva imati i dodatnu identifikaciju pravih posrednika kroz ID kartice koje će izdavati PKS - najavio je Malinović.

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić kazao je da dolazak franšize ukazuje na to da u Srbiji postoje adekvatni partneri koji mogu da isprate zahtjeve koje postavljaju strane kompanije kada dolaze na njeno tržište, kao i na uređenost i stabilnost tržišta nekretnina.

- To je postignuto uvođenjem registra posrednika nepokretnosti, licence za posrednike, kao i propisivanjem minimalnih tehničkih uslova za obavljanje ove djelatnosti - istakao je Kandić.

Prema njegovim riječima u registru trenutno postoje 984 upisana posrednika i blizu 2.600 agenata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.