NavMenu

Plantaža Ujkić ima problem sa plasmanom robe na tržište - Na čekanju 400.000 litara vina, 30 tona pelina i 300 tona smilja

Izvor: eKapija Srijeda, 03.02.2021. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Biancoloto/shutterstock.com)Ilustracija
Plantaža Ujkić nalazi se nadomak Podgorice, u naselju Kuća Rakića. Riječ je o domaćinima koji 15 godina rade, posjeduju 85.000 čokota vinove loze na 18 hektara zemlje koja je pod vinogradima, kao i 70 hektara zemlje je pod ljekovitim i aromatičnim biljem: smiljem i pelinom, i 4.500 stabala divljeg nara i 300 korijena maslina.

Plantažu je u utorak posjetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović a domaćini su mu se požalili da imaju 400.000 litara vina u rinfuzu koje nisu u mogućnosti da napune iz razloga jer nemaju punilicu.

- Takođe problem je i plasman 30 tona pelina u zalihama za izvoz Drač, kao i 300 tona smilja baliranih za tržište Kine i Rusije.

- Domaćini su zatražili pomoć ministarstva oko plasmana zaliha. Naglasili su ministru da su zainteresovani da nabave destileriju, ukoliko bi postojala mogućnost dobijanja povoljnog kredita, a koja bi bila od velikog značaja za njih kao i za ostale proizvodjače lekovitog i aromatičnog bilja - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar je rekao da će se potruditi da se kroz zakonske procedure pomogne da vrijedni domaćini i ozbiljni poljoprivredi proizvođači zaokruže proizvodnju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.