NavMenu

Italijanska kompanija Zoppas planira širenje proizvodnje u Kikindi i zapošljavanje još 300 radnika

Izvor: eKapija Srijeda, 03.02.2021. 09:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska kompanija Zoppas, koja u Kikindi posluje od 2016. godine i trenutno zapošljava 700 radnika, planira da uposli još dodatnih 300, rekao je Dorel Enače, generalni direktor Industrije Zoppas za Srbiju i Rumuniju.

- Bezbjednost naših radnika sada je značajno povećana. Gradska vlast mnogo puta nam je pomogla oko svih propisa i administrativnih prepreka koji su se pojavljivali. Planiramo da broj radnika povećamo i da imamo 1.000 radnika, jer nam je želja da unapređujemo poslovanje u Srbiji i vašem gradu. U našem rumunskom pogonu je zaposleno 120 radnika iz Kikinde, a do kraja februara biće ih 200 - rekao je Enače, a navodi se na gradskom sajtu.

Ove godine jedna linija iz Rumunije biće prebačena u pogon u Kikindi čime će se stvoriti uslovi za novu proizvodnju u Kikindi, rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. Istakao je i da će Zoppas u lokalnoj samoupravi i dalje imati sigurnog partnera.

- Oni konstantno unapređuju proizvodnju, povećavaju broj zaposlenih, dok je njihovo društeno odgovorno poslovanje za svaku pohvalu. U prethodnih nekoliko godina, upravo zbog efikasne administracije, investitori su brzo dobijali sve neophodne dozvole. To je slučaj sa Zoppasom - rekao je Lukač.

Član gradskog vijeća za privredu i investicije, Saša Tanackov, ukazao je da je dolazak Zoppasa bio pravi zamajac za kikindsku privredu.

- Od prvobitnih dvadesetak, ova fabrika danas ima nešto više od 700 zaposlenih. Još 120 naših sugrađana radi u njihovom pogonu u Rumuniji. To znači da je Zoppas jedan od najvećih poslodavaca u Kikindi i da je ekonomske granice pomjerio u dobrom pravcu. Mi ćemo i dalje biti njihov pouzdan partner - poručio je Tanackov.

Zoppas grupacija je jedna od vodećih svjetskih proizvođača grejnih elemenata za kućnu upotrebu, industrijskih sistema i proizvoda za specijalne industrijske namene. Proizvodi različite vrste grijača koji se nalaze u širokoj primjeni - od kućnih aparata, bijele tehnike, pa do auto-industrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

Prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Njemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.