NavMenu

Bez planskog osnova za raspisivanje urbanističko-arhitektonskih konkursa za tri lokacije u Herceg Novom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.02.2021. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da ne postoji planski osnov za raspisivanje javnih urbanističko-arhitektonskih konkursa za tri lokacije u Herceg Novom.

Kako su istakli, ministarstvu se povodom raspisivanja ovih konkursa obratila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

- Ministarstvo je, s tim u vezi, izvršilo uvid u tri Odluke o raspisivanju javnog konkursa za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja, od kojih se jedna odnosi na izgradnju stambenog objekta (na lokaciji koju čini kat.parc. 312/1 K.O. Herceg Novi od 28.12.2020), druga na izgradnju turističkog objekta-hotela (na lokaciji koju čini kat.parcela 571/14 K.O. Herceg Novi od 09.12.2020) i treća za lokaciju zona turističkog naselja T2 (D2) u Zabrđu (Opština Herceg Novi, od 30.10.2021). Nakon razmatranja navedene dokumentacije, Ministarstvo je u sva tri slučaja zaključilo da ne postoji planski osnov za raspisivanje javnih urbanističko-arhitektonskih konkursa - navodi se u saopštenju.

Osim toga, dodaju, Ministarstvo nalazi da se može postaviti i pitanje pravnog osnova za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova u predmetnim konkursima, shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata. Eventualno konkursno rješenje koje bi bilo usvojeno na ovaj način, ne bi moglo predstavljati osnov za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova.

- Imajući u vidu sve navedeno, Ministarstvo je predložilo Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi da obustavi sprovođenje navedenih konkursa, odnosno da stavi van snage odluke o njihovom raspisivanju - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.