NavMenu

Pogoni finalne i polufinalne prerade u Konjuhu čekaju kupce - U međuvremenu fabrika izvozi stolove za Francusku

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.01.2021. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Firma Konjuh odavno je u stečaju, dva dijela su prodata, a srž firme, pogoni finalne i polufinalne prerade, čekaju kupce. Postoje izgledi da uskoro bude prodata Fabrika furnira i savijenog namješataja, a ostatak, fabrike prerade će još sačekati, prenosi portal Zivinice.ba.

Od sindikalnog aktiviste Muje Gavranovića ovaj portal saznaje da proizvodnja teče nesmetano, što se tiče preostalog dijela od 30-tak zaposlenih. Ovih dana tovario se šleper stolova za Francusku. Kvalitet namještaja je na visokom nivou i to u Francuskoj dobro znaju, jer, Konjuh nije od juče, već se radi o firmi duge tradicije prerade drveta od 136 godina.

- Mi nemamo problema sa proizvodnjom, a niti plasmanom. Prodajemo stolove, stolice, garniture i ostalo širom BiH i zemalja okruženja, a Francuska nam je stabilno tržište i već pripremamo za idući mjesec otpremanje dva šlepera. Na žalost je što niko nije htio da nam pomogne, a imamo mašine, moderne strojeve i stručnu radnu snagu - kaže Gavranović.


I zaista, danas Konjuhovi stručnjaci rade u fabrikama namještaja širom BiH, u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Svugdje su dobro došli i dobro polaćeni. Preostalih 30-tak radnika vrijedno rade i pokazuju kako ova firma još živi-istina ne sa hiljadama zaposlenih - već desetinama. Ipak, to je naša stvarnost kada su u pitanju nekadašnji giganti, piše portal Zivinice.ba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.