NavMenu

Praznik mimoze ove godine bez masovnih okupljanja, dio programa onlajn

Izvor: Radio Jadran Srijeda, 27.01.2021. 12:29
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/pixelia)
Tradicija Praznika mimoze neće biti prekinuta ove godine, pa će 52. izdanje ove pučke fešte biti upriličeno od polovine februara do polovine marta u smanjenom obimu i lokalnim okvirima. Programi će biti značajno drugačiji u odnosu na one koje smo navikli, dio prezentovan online. To je Radiju Jadran potvrđeno u hercegnovskoj lokalnoj upravi, mada, za sada bez detalja, o kojima će javnost biti upoznata narednih dana.

Predstavnici Opštine, JUK Herceg Fest i Turističke organizacije Herceg Novi su se u proteklom periodu više puta sastali kako bi razmotrili mogućnosti za organizaciju 52. Praznika mimoze, kao i brojne ideje o programima koji mogu biti upriličeni uz puno poštovanje važećih epidemioloških mjera.

- Dogovoreno je da će ovogodišnji festival biti održan u smanjenom obimu i lokalnim okvirima, te da će programi biti značajno drugačiji nego što smo navikli, ali tradicija neće biti prekinuta - uvjeravaju iz lokalne uprave.

Centralni događaji Praznika mimoze već decenijama su svečanosti na ulicama Herceg Novog, fešte duž rivijere, te u gradskim hotelima koje okupljaju na hiljade posjetilaca.

- Nažalost, ove godine zbog zaštite zdravlja građana i suzbijanja širenja korona virusa neće biti moguća organizacija masovnih okupljanja, koncerata, pučkih fešti i tome slično. Ipak, organizatori su uspjeli da osmisle kulturne, zabavne i sportske programe čije održavanje je moguće i u ovoj situaciji, a od kojih će neki biti organizovani online pa tako i dostupni široj publici - navode u Opštini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.