NavMenu

Aerodromi Crne Gore očekuju bolje poslovanje u 2021. - Kompanija vodi pregovore o obnovi linija za koje je bio zadužen Montenegro Airlines

Izvor: RTCG Srijeda, 27.01.2021. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Ozbiljan pomak u poslovanju Aerodroma Crne Gore očekuje se od ove godine, kazao je prvi čovjek te kompanije Danilo Orlandić. Vjeruje da će komercijalna politika koju vode nadomjestiti određene linije.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore ističe da je poslovanje te kompanije u potpunosti bilo uslovljeno korona krizom, 2020-tu su kako kaže, preliminarno završili s gubitkom od 12 mil EUR. No, drugačija su očekivanja od 2021.

- Definitivno očekujem ozbiljan pomak, vjerujem da će od kraja marta mjeseca saobraćaj početi da raste. Mi smo dodatno pogođeni prestankom i obustavom letova Montenegro erlajnsa, ali radimo sve na tome da se sve te linije nadoknade u narednom periodu, već pregovaramo sa dvije avio kompanije i nadam se da će ti pregovori biti uspješni. Naša projekcija je da ćemo 2021. godinu da završimo sa otprilike 50 do 60% najbolje godine u istoriji aerodroma, a to je bila dakle 2019. godina - kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Međutim, to neće, pretpostavlja Orlandić, u potpunosti oporaviti kompaniju. Kada je u pitanju profit, kaže da je od 15 mil EUR, u državni budžet, uplaćeno 10 miliona, dok je za vansudska poravnanja radnicima uplaćeno preko 5,5 mil EUR.

Komentarišući revizorske izvještaje, Orlandić ističe da je činjenica da ih nijesu imali pet godina.

- I uspjeli smo da uz dvije renomirane revizorske institucije poput Deloitte i Eurorea za manje odnosno za godinu i po dana završimo sve revizorske izvještaje koji su nedostajali i da po njima u ovih par dana već i postupimo, dakle pet ugovora o reviziji smo zaključili u 2019 godini i početkom 2020. godine i svih pet revizorskih izvještaja je urađeno i po njima smo počeli da postupamo - poručio je Orlandić.

On navodi da su očekivali više direktnih letova ka Evropskoj uniji. Međutim zatvaranje je, kako kaže, uticalo i na određene dogovore, navodeći dugo pominjanu liniju s Luksemburgom.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore očekuje da će ta linija biti aktivna od aprila, a nada se, da će se od kraja tog mjeseca aktivirati one iz 2019 godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.