NavMenu

Bojanić: Prijeti nam gašenje TE Pljevlja, bez novih dozvola za male hidroelektrane

Izvor: antenam.net Utorak, 26.01.2021. 15:09
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/OPIS Zagreb)
Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je na sastanku sa privrednicima najavio rekonstrukciju TE Pljevlja i istakao da smo suočeni sa opašnošću njenog gašenja.

- Do 2023. Termoelektrana Pljevlja je imala odobreno 20 hiljada radnih sati pod ovim uslovima zagađenja. U međuvremenu to je sve potrošeno i suočavamo se sa opasnošću da gasimo TE Pljevlja. Vodimo pregovore da dobijemo neki novi rok - rekao je Bojanić

Dodaje da nema dozvola za male hidroelektrane.

- Ići će se u dobar dio raskida ugovora. Definitivno nema izdavanja koncesija za male centrale. Što se aerodroma tiče tender je na pola. Zastali smo. Aerodrom danas je gori za 25 miliona nego što je bio prije godinu dana. Kako se dobro rukovodilo pokazatelj je da se za tri godine nije radio revizorski izvještaj. Toliko o dobrom rukovođenju.


MA rješavamo sa drugom kompanijom. Pokušavamo da ono što je ostalo da valja prebacimo u novu kompaniju.

- Što se državnih kompanija tiče ja bih bio srećan da smo privatizovali neke koje nam stvaraju probleme. Željeznicu bi volio da vidim kao privatnu kompaniju.Saglasan je, kaže, da druge države čine sve da upumpavaju novac u privredu.

- Ali prvo da vidimo šta će se ispumpati iz budžeta na osnovu odluka koje su donesene. Pa ćemo da vidimo šta možemo uložiti od sredstava - kaže on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.