NavMenu

Britanski magazin preporučuje CG - Destinacija za aktivni odmor na otvorenom, sa miljama plaža, strmim brdima i planinskim predjelima

Izvor: Mina Utorak, 26.01.2021. 09:53
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Britanski magazin Love the mountains preporučio je Crnu Goru kao jednu od popularnih destinacija za dugo očekivani povratak putovanjima, opisujući je kao zvijezdu u usponu Mediterana, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

- Magazin je Crnu Goru opisao kao zvijezdu u usponu Mediterana, koja privlači veliku pažnju za aktivni odmor na otvorenom, sa miljama plaža, strmim brdima i planinskim predjelima pogodnim za istraživanje - kazali su iz NTO.

Britanski magazin piše da je Crna Gora sa pet nacionalnih parkova, 294 kilometra obale i jednim od najdubljih kanjona u Evropi, zemlja idealna za ljubitelje dobre šetnje uz razgledanje gradova.

- Prostirući se na površini približno iste veličine kao Sjeverna Irska, ovo balkansko blago ima bogatu ponudu i savršena je mješavina avanture i opuštanja - naveo je britanski magazin.

Magazin je posebno istakao da vrijedi posjetiti stare primorske gradove kao što su Kotor, Budva, Bar, Herceg Novi i Cetinje, koji nude jedinstven pogled na istoriju Crne Gore kroz arhitekturu, znamenitosti i kulturne institucije.

- Boka Kotorska poznata je po spektakularnom krajoliku - visokim liticama zaronjenim u mirne, duboko plave vode. U unutrašnjosti, Nacionalni park Lovćen idealan je za jednodnevni izlet i posjetu mauzoleju Petra II na vrhu planine - navodi magazin.

Crna Gora je, kako su dodali, preporuka turistima koji su željni sunca, mora i toplog povjetarca s Jadrana krajem ljeta, odnosno, početkom jeseni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.