NavMenu

CRNVO pokrenula projekat Mreža malih preduzetnika - Obuka za poboljšanje konkurentnosti mladih na tržištu rada

Izvor: Mina Petak, 22.01.2021. 13:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) pokrenuo je projekat Mreža mladih preduzetnika sa ciljem poboljšanja njihove konkurentnosti na tržištu rada kroz jačanje preduzetničkih i socijalnih kompetencija, kao i edukacija i motivacija za aktivno učešće u društvenoj zajednici.

Pravo učešća u projektu imaju nezaposleni starosti od 22 do 30 godina sa šestim i sedmim stepenom stručne spreme, a koji su registrovani na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Zainteresovani kandidati se za učešće u projektu mogu prijaviti do ponedjeljka, slanjem prijavnog formulara na mejl filip.vickovic@crnvo.me.

U pozivu za učešće u projektu navodi se da će se odabir 12 učesnika obaviti na osnovu motivacije prijavljenih kandidata, vodeći računa o ravnomjernoj regionalnoj i polnoj zastupljenosti.

- Učesnici projekta proći će kroz tri treninga, od kojih se prvi, trodnevni, odnosi na razvoj preduzetničkih kompetencija i inicijativa. To podrazumijeva kombinaciju teorijskih predavanja i praktičnog rada kojima će učesnici unaprijediti svoja znanja i vještine, što će doprinijeti njihovoj konkurentnosti i mobilnosti na tržištu rada - navodi se u pozivu.

Polaznici će, kako je planirano, u toku te aktivnosti, uz pomoć predavača, osmisliti svoje preduzetničke inicijative.

- Drugi trening je dvodnevni u okviru koga će učesnici kroz zajednički rad sa mentorom razvijati i unapređivati svoje socijalne kompetencije koje predstavljaju jedan od najvažnijih faktora na savremenom tržištu rada, s posebnim fokusom na komunikacione vještine - dodaje se u pozivu.

Planirano je da u okviru te aktivnosti učesnici nauče kako da se na pravi način pripreme za intervjue za poslove koji ih čekaju u budućnosti, ali i kako da komuniciraju na radnom mjestu i prepoznaju određene probleme u komunikaciji sa drugim osobama.

Poslednji, treći trening trajaće dva dana, a cilj mu je da se kroz edukaciju učesnika o aktivnom građanstvu, različitim oblicima aktivizma i mogućnosti uticaja na procese donošenja odluka, doprinese njihovoj većoj socijalnoj uključenosti.

Učesnicima koji uspješno prođu sva tri treniinga biće dodijeljeni setifikati.

CRNVO je saopštio da će, kao organizator obuke, obezbijediti učesnicima smještaj i hranu, kao i refundaciju putnih troškova.

Izabrani učesnici, kako je navedeno, biće naknadno obaviješteni o preciznom datumu i lokaciji treninga.

Iz CRNVO su naveli da je projekat podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.