NavMenu

Kinezi zainteresovani za gradnju rafinerije nafte u Smederevu vrijedne oko 2,6 mlrd USD

Izvor: Beta Petak, 22.01.2021. 11:52
Komentari
Podeli
Ilustracija/Rafinerija nafte Pančevo (Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)Ilustracija/Rafinerija nafte Pančevo
U Nacionalnom savjetu za koordinaciju saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom održan je sastanak sa predstavnicima kineskih investitora povodom izgradnje rafinerije nafte u Smederevu, vrijedne oko 2,6 mlrd USD.

Kako je saopšteno iz tog tijela, predstavnici kompanija iz Kine su najavili da su spremni da posle dogovora i usaglašavanja svih pitanja sa Radnom grupom koju će formirati Vlada Srbije, počnu sa realizacijom projekta u aprilu dok bi okvirni rok završetka radova iznosio četiri godine.

- Planirano je da rafinerija bude izgrađena na mjestu gde je nekada već bila predviđena izgradnja rafinerije. U njoj bi se proizvodilo gorivo EURO 6 standarda, a emisija štetnih gasova bi bila nula. U proizvodnji opreme učestvovaće kompanije iz Njemačke i SAD - piše u saopštenju posle sastanka.

Navodi se da će to biti "prva investicija po najnovijoj tehnologiji gdje će biti zastupljena potpuna zaštita životne sredine".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.