NavMenu

Adriatic Metals planira izgradnju novog rudnika u Raškoj do 2024. godine

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.01.2021. 16:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wattana/shutterstock.com)Ilustracija
Početak izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine, kao i geološka istraživanja u Srbiji, bili su tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i rukovodstva Adriatic Metals-a.

- Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unaprijedimo, obezbjeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore - rekla je Mihajlovićeva, saopštilo je ministarstvo.

Generalni menadžer i direktor kompanije Adriatic Metals iz Velike Britanije Pol Kronin rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspješnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

- Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svjetskih kompanija iz oblasti rudarstva i vjerujem da i mi možemo uspješno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u BiH, gdje imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju - kazao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.