NavMenu

Da li biste nosili narukvicu koja će vašem nadređenom reći ako niste zadovoljni?

Izvor: Startit Četvrtak, 21.01.2021. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: KieferPix/shutterstock.com)
Umjesto da pokazuje vaše fizičko stanje, silikonska narukvica Moodbeam trebalo bi da govori poslodavcu o vašem emocionalnom stanju. Narukvica je povezana s aplikacijom i na sebi ima dva tastera, jedan žuti i jedan plavi. Ideja je da pritisnete žuti ako se osjećate srećno i plavi ako ste tužni.

Usmjerena na kompanije koje žele da nadgledaju zadovoljstvo svojih zaposlenih, ideja je da radnici po svojoj volji nose ove narukvice tokom čitave radne nedelje. Kako je sada kontakt šefova s timom otežan, plan je da se na ovaj način premosti taj jaz. -

- Preduzeća pokušavaju da ostanu povezana sa osobljem koje radi od kuće. Ovdje mogu da pitaju 500 zaposleni da li su dobro, a da pritom ne moraju da ih pozovu - kaže suosnivačica Moodbeam-a Kristina Kolmer za BBC.

Na ideju za proizvod je došla nakon što je otkrila da se njena ćerka muči u školi i željela je da joj dijete saopšti kako se osjeća. S obzirom na to da mnoga djeca, posebno tinejdžeri, vjerovatno neće biti oduševljena idejom da pritiskaju dugme na narukvici kako bi roditelji znali kako im je, koliko je vjerovatno da bi zaposleni bili spremni da tu informaciju dijele sa svojim šefom?

- Udaljili smo se od ideje anonimizovanja podataka, nakon što smo utvrdili da ljudi zaista žele da budu identifikovani.


S obzirom na to da su procjene da depresija i anksioznost globalnu ekonomiju koštaju milijardu dolara godišnje, i to prije same pandemije, pitanje je koliko se situacija pogoršala tokom nje. U anketi britanske dobrotvorna organizacija za mentalno zdravlje Mind, 60% odraslih je navelo da misli da se njihovo mentalno zdravlje pogoršalo tokom prvog zatvaranja, a to pokazuju i povećani pozivi za pomoć upućeni terapeutima.

U poslednje vrijeme se javljaju brojna tehnološka rješenja za pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja, a na to se fokusiraju i HR sektori kompanija. Dakle, nema sumnje da je pitanje od izuzetnog značaja, čak ako se gleda i s čisto finansijskog aspekta, samo je pitanje da li je ovakva narukvica adekvatno rješenje?
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.