NavMenu

U Rusiji se gradi najveća evropska klanica svinja

Izvor: Agroklub Srijeda, 20.01.2021. 14:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: yamix/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji najvećeg evropskog kompleksa za proizvodnju svinjskog mesa bliže se kraju. Riječ je o investiciji jednog od najvećih ruskih proizvođača svinja - Miratorg. Grade ga u Kurskoj oblasti, u zapadnom dijelu zemlje, nešto više od 100 kilometara od granice s Ukrajinom.

- Preradiće meso 4,5 miliona grla godišnje - rekao je Roman Starovojt, guverner Kurske oblasti. Međutim, investitorima ne ide baš sve po planu kada su u pitanju izdaci za gradnju. Kako piše pigprogress, isprva su očekivali da će izgradnja koštati 68 biliona rubalja (gotovo 760 mlrd EUR), a kasnije se iznos popeo na čak 96 biliona rubalja (oko 1,07 biliona EUR).

S prvom fazom rada na postrojenju za preradu koje je od samog grada Kurska udaljeno 30-ak kilometara, započelo se prošle godine dok se u ovoj očekuje linija za klanje i rezanje mesa.

Cilj strategije ove kompanije je da obrade meso 7,7 miliona grla godišnje, a uz klanicu uspostaviti i proizvodnju žitarica za krmne smješe. U toj će ruskoj regiji biti izgrađeni novi kompleksi svinjarskih farmi, a plan im je godišnja proizvodnja i prerada 503.000 tona te vrste mesa. Kako napominju, koristiće moderne tehnologije koje će im pomoći u kontroli troškova, ali i garantovati manji uticaj na okolinu i klimu.

U Rusiji se gradi i farma koza koja će odneti titulu najveće u toj zemlji. Na njoj će se uzgajati 20.000 ovih životinja i to za proizvodnju mlijeka, a projekat je procijenjen na oko 50 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.