NavMenu

Glavni grad ponudio 716.000 EUR za saobraćajnice Radoja Dakića

Izvor: Pobjeda Srijeda, 20.01.2021. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je da četiri parcele ukupne površine četiri hiljade kvadrata u vlasništvu bivše fabrike Radoje Dakić kupi za 716.000 EUR.

Riječ je o kolsko pješačkim površinama koje je grad krajem septembra prošle godine, neposrednom pogodbom sa stečajnom upravom, namjeravao da kupi za 477 hiljada eura, odnosno za 119,9 eura po kvadratu. Međutim, stečajni upravnik Mladen Marković odustao je od ove pogodbe nakon prigovora advokata bivših radnika Branislava Ćupića na ovu namjeru, navodeći da je tržišna vrijednost nepokretnosti na toj lokaciji porasla u odnosu na 2017. godinu kada je rađena posljednja procjena.

Prihvatajući ovaj prigovor, Marković je pokrenuo postupak procjene kojom je utvrđena nova vrijednost ove imovine i to po 180 eura po kvadratu, nakon čega je oglasio dvanaestu javnu prodaju na kojoj je ponudio samo ovu imovinu po cijeni od 716.000 eura. Marković bi odluku o ovoj ponudi Glavnog grada trebalo da donese u roku od sedam dana.

Glavni grad je do sada dva puta kupovao zemljište Dakića po cijeni od 119,9 eura, prije godinu i po na javnom oglasu za 430,1 hiljadu eura i početkom prošle godine neposrednom pogodbom za 152 hiljade eura.

Marković je prošlu, jedanaestu prodaju, koju je oglasio u septembru poništio. Tada je, nakon dužeg vremena, ponudio 97,3 hiljade kvadrata zemljišta za centralne djelatnosti i stanovanje velike i male gustine po početnoj cijeni od 27,54 miliona eura. Oglasom je bilo predviđeno da se dijelovi zemljišta mogu kupiti pojedinačno, uz naznaku da bi prednost imali zainteresovani za cjelokupnu oglašenu imovinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.