NavMenu

Grčka počela da izdaje digitalni sertifikat o vakcinaciji

Izvor: Tanjug Srijeda, 20.01.2021. 13:35
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Grčka je počela da izdaje digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv virusa korone, a grčki premijer Kirijakos Micotakis je izjavio da je riječ o još jednoj grčkoj inovaciji.

Micotakis je na sastanku za sprovođenje nacionalnog plana Grčke za vakcinaciju, rekao da ta potvrda ne znači ograničenje, već dodatno olakšavanje za kretanje i putovanja, prenosi MIA.

On je naveo da će sertifikat služiti za potvrdu zakonske vakcinacije, ali i za ličnu upotrebu građana, te je još jednom ponovio svoj predlog Evropskoj uniji o jedinstvenom sertifikatu u skladu sa evropskim standardima.

- Nije riječ o nikakvom ograničenju, već to će nam olakšati da se oslobodimo od restrikcija koje nam trenutno nameće kovid u putovanjima evropskih građana. To je nešto što će posebno značiti našem turizmu i perspektivi naše ekonomije, posebno uoči ljetnje sezone - rekao je Micotakis.


O predlogu Micotakisa za jedinstveni sertifikat sjutra će se diskutovati na Samitu EU, a Micotakis je izrazio nadu da će se postići dogovor o jedinstvenom sistemu za sertifikaciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.