NavMenu

Konstituisana Grupacija distributera nafte i naftnih derivata

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2021. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tobias Arhelger/shutterstock.com)Ilustracija
Grupacija distributera nafte i naftnih derivata kontituisana je pri Odboru udruženja energetike i rudarstva Privredne komore (PKCG).

Kako je saopšteno iz PKCG, aktivnosti Grupacije će biti usmjerene na pružanje pomoći i podrške kompanijama koje se bave distribucijom nafte i naftnih derivata i razmatranje pitanja od značaja za njihov rad, kako bi se na organizovan i efikasan način rješavali problemi u toj oblasti.

Na konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati članovima Grupacije, odnosno predstavnicima devet najvećih kompanija iz tog sektora.

Za predsjednika Grupacije izabran je Dragan Nikolić iz Jugopetrola, a za njegovog zamjenika Vjekoslav Ivandija iz kompanije INA Crna Gora.

- Osnovni princip rada biće pronalaženje zajedničkog imenitelja naftnih biznisa i predlaganje rješenja u interesu svih članova Grupacija za unapređenje poslovanja u ovom sektoru - rekao je Nikolić.

Državni sekretar za energetiku u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović, saopštio je da će ubrzo biti rješena dva zahtjeva prethodnog saziva Grupacije.

Ti zahtjevi se, kako je objasnio, odnose na usvajanje Uredbe o prodaji premijum proizvoda koja će, prema ocjeni privrednika, olakšati poslovanje i povećati profitabilnost, kao i izmjene zakonskog rješenja u dijelu koji se odnosi na zapošljavanje točilaca tečnog naftnog gasa (TNG).

- Postoji velika obostrana zainteresovanost za saradnju države i distributera nafte na zdravim osnovama, posebno na implementaciji zakonskih rješenja i ekoloških standarda, od čega će cijela Crna Gora imati benefite - kazao je Perunović.

Perunović je dodao da će u fokusu njihovog rada biti kontrola naftnih proizvoda i kreiranje strateških rezervi nafte i gasa.

Državni sekretar za saobraćaj u Ministarstvu, Zoran Radunović, naveo je da ta djelatnost zavisi od rada distributera nafte i derivata, te je izrazio spremnost za saradnju sa Grupacijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.