NavMenu

U kampusu Univerziteta Crne Gore niče prava zelena oaza - Realizacija projekta u završnoj fazi

Izvor: eKapija Utorak, 19.01.2021. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Univerzitet Crne Gore)
U kampusu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici, kod zgrade Rektorata, nastavljeno je sa uređenjem parka u skladu sa planom projekta "Nova zelena oaza Univerziteta Crne Gore". U centralnom dijelu parka, trenutno je u u toku prostorno oplemenjivanje i revitalizacija zelene površine.

- Nekoliko godina unazad, 4.000 kvadratnih metara univerzitetskog parka, u okviru kampusa tehničkih fakulteta, svojom vegetacijom, mikroklimom i filtracijom gradskog vazduha, temperature i buke, doprinosi stvaranju zdravog okruženja i zelene oaze relaksacije, rekreacije i socijalne interakcije studenata i građana - saopšteno je iz PR službe UCG.

Oplemenjivanje univerzitetskog kampusa počelo je u novembru 2018. godine, kada je, povodom obilježavanja 140 godina od priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, posađeno 140 sadnica, uz pomoć sredstava Univerziteta Crne Gore i projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

- Iste godine, rektori državnih univerziteta iz Jugoistočne Evrope posadili su dodatnih 25 sadnica maslina povodom obilježavanja dana Univerziteta Crne Gore. U parku je zasađeno više od 60 sadnica obezbijeđenih kroz projekat EU4ME - navode.

Iz UCG podsjećaju da je u kampusu postavljen i parking za bicikla, a njegovi kapaciteti su prošireni na zelenu oazu, ozelenjavanjem površine koja je ranije bila parking prostor.

- Univerzitet Crne Gore će i dalje nastojati da, kao društveno odgovorna institucija, na svom primjeru, doprinosi poboljšanju životne sredine i napretku ka vrijednostima evropske zajednice i poglavlja 27, čiji je cilj održivi razvoj i zaštita životne sredine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.