NavMenu

Počinje isplata subvencija za decembar

Izvor: eKapija Utorak, 19.01.2021. 14:41
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Steve Buissinne)
Isplata subvencija za decembarske zarade počeće do kraja dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

- Obavještavamo građane da će danas do kraja radnog dana početi isplata decembarskih subvencija. Agencija za zaštitu konkurencije je, prethodno, donijela rješenje na osnovu kojeg su se stekli zakonski uslovi za realizaciju isplata subvencionisanih zarada za decembar - navodi se na Tviter nalogu Ministarstva.

Kako je juče saopšteno, subvencije se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno.

- Novina je da se subvencije uvode i za preduzeća i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama - balonima za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima tog tipa kao i u dječjim igraonicama u visini 50 odsto bruto minimalne zarade - saopštili su ranije iz Ministarstva.

Subvencije se produžavaju i za zaposlene kojima su naredbama Ministarstva zdravlja, u cilju suzbijanja epidemije, određene mjere stavljanja u karantin ili samoizolaciju, kao i za novo zapošljavanje, pod istim uslovima kao i u periodu jul-novembar prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.