NavMenu

Raspisan konkurs za izbor najbolje fotografije uslikane na području rezervata Solila

Izvor: eKapija Utorak, 19.01.2021. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Mina FC/Unsplash)
Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, upravljač posebnog rezervata prirode Tivatska solila, poziva ljubitelje prirode da dostave svoje autorske fotografije i na taj način učestvuju u izboru za najbolju fotografiju uslikanu na području rezervata Solila.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, moguće je konkurisati u okviru jedne od tri kategorije: najbolji selfi, uhvatio sam pticu (fotoaparatom) i priča sutona.

U ovom takmičenju mogu učestvovati svi ljubitelji prirode sa autorskim fotografijama koje se dostavljaju u originalu, u JPG formatu, maksimalne veličine 5 MB. Jedan kandidat može učestvovati sa najviše tri fotografije i to sa po jednom fotografijom u svakoj od tri katagorije.

Fotografije se mogu slati najkasnije do 27. januara 2021. godine do 15 časova. Prijave se šalju na email adresu marija.bajkovic@morskodobro.com sa naznakom "Takmičenje za najbolju fotografiju u kategoriji Najbolji selfi/Uhvatio sam pticu (fotoaparatom)/Priča sutona". Prilikom slanja fotografija u email-u je potrebno napisati sledeće informacije: naziv fotografije, kategoriju u okviru koje se fotografija takmiči, ime i prezime, adresu i broj telefona takmičara.

Selekciju pristiglih fotografija izvršiće Služba za održivi razvoj JP Morsko Dobro, a glasanje za najbolju fotografiju u svakoj od kategorija biće organizovano od 29. januara u 10 časova do 1. februara 10 sati i to glasanjem (brojem dobijenih "like" oznaka) na Facebook stranici rezervata "Tivatska solila/Tivat saline".

Najbolje fotografije u svakoj od kategorija biće objavljene 2. februara 2021. godine na Facebook stranici rezervata "Tivatska solila/Tivat saline", Instagram profilu rezervata "rezervat_prirode_solila", kao i na sajtu Javnog preduzeća za upravljanje morksim dobrom.

- Svjetskog dan vlažnih (močvarnih) staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, sa ciljem sa se promoviše značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su upisana na RAMSAR listu vlažnih staništa od međunarodnog značaja. Posebni rezervat prirode Tivatska solila od 2013. godine upisan je na RAMSAR listu. U Crnoj Gori pored Solila RAMSAR područja su i Nacionalni park Skadarsko jezero i Park prirode Ulcinjska solana - podsjećaju iz Morskog dobra.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa je "Močvare, voda i život".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.