NavMenu

Smještajni kapaciteti u Kolašinu popunjeni, rekordna posjeta skijalištima - Ove godine i gradnja nove garaže sa 650 mjesta

Izvor: Mina Nedjelja, 17.01.2021. 12:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gorillaimages/shutterstock.com)Ilustracija
Smještajni kapaciteti u kolašinskoj opštini trenutno su potpuno popunjeni, a rekordnu posjećenost bilježi i ski centar Kolašin 1600, saopštili su predstavnici Turističke organizacije (TO) tog grada i Skijališta Crne Gore.

Direktor TO Kolašin, Aleksandar Vlahović, smatra da su izmjene epidemioloških mjera doprinijele tome da veliki broj gostiju posjeti taj grad i da se poboljšaju najave za naredni period.

- Snijega ima dovoljno, a ski staze su odlično pripremljene - poručio je Vlahović za Mediabiro.

Otvoreni su gotovo svi smještajni kapaciteti, s izuzetkom jednog hotela, a najveći broj noćenja ostvaruju domaći i gosti iz Albanije. Nakon popuštanja mjera, prema riječima Vlahovića, očekuje se veći broj gostiju iz regiona.

- Trenutno možemo reći da je dosadašnji dio turističke sezone ispunio neki minimum očekivanja. Svakako imajući u vidu i vremenske uslove i trenutnu situaciju na skijalištima, sigurni smo da možemo očekivati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu- saopštio je Vlahović.

Posjetom i vremenskim uslovima zadovoljni su i u Skijalištima Crne Gore. Sniježni pokrivač na skijalištu Kolašin 1600 premašio je jedan metar, a kompletna infrastruktura je u funkciji.

Direkor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović, rekao je da je u petak zabilježena rekordna posjeta u ski centru.

- Imali smo preko 900 skijaša, a još toliko ljudi je užvalo u ljepotama Bjelasice i ostalim ponudama ski centra - naveo je Popović.

Taj broj je, usljed hladnog vremena, danas nešto manji, pa se trenutno na ski centru nalazi preko 600 skijaša i još toliko ostalih posjetilaca. Uslovi za skijanje su besprekorni, a iz Skijališta se trude da svim zainteresovanima omoguće da uživaju u sadržajima ski cenra.

- U planu nam je da ove godine riješimo problem sa parking mjestima, jer se na donjem ski centru gradi garaža kapaciteta 650 vozila. Ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom, očekujemo da će se parking izgraditi u ovoj godini - kazao je Popović.

On je saopštio da je od početka godine prodato je preko šest hiljada ski pasova, a zaposleni se maksimalno trude da utiču na sporvođenje epidemioloških mjera.

Popović je pozdravio odluku o ukidanju zabrane međugradskog saobraćaja.

- Sad je potražnja znatno veća, posebno kada su u pitanju turisti iz Albanije, susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine. Mnogi turoperatori se javljau, jer je ukinuta obaveza PCR testiranja, tako da je potražnja ogromna - rekao je Popović i dodao da će se Skijališta potruditi da opravdaju očekivanja posjetilaca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.