NavMenu

Izvještaj kuće Deloitte: U vrijeme pandemije kompanije ubrzale digitalnu transformaciju

Izvor: Mina Petak, 15.01.2021. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Kompanije su se u vrijeme pandemije prilagodile fluktuacijama, ubrzale digitalnu transformaciju i izašle kao otporne, pokazao je izvještaj Deloitte-a o tehnološkim trendovima za ovu godinu.

Izvještaj je pokazao da organizacije ubrzavaju digitalnu transformaciju, ne samo da bi svoje poslovanje učinile prilagodljivijim i efikasnijim, već i da bi odgovorile na jake oscilacije u potražnji i očekivanjima potrošača.

- Za organizacije koje se bore sa tektonskim promjenama u prošloj godini, ovogodišnji izvještaj nudi raspravu o mogućnostima, strategijama i tehnologijama koje će podstaći povjerenje u novo planiranje i primjenu u narednih godinu i po do dvije - navodi se u saopštenju Deloitte-a.

Oni su kazali da će se budućnost, koja će ih sustići, znatno razlikovati od situacije iz januara prošle godine.

Međutim, kako je navedeno u ovogodišnjem izvještaju, lideri informacionih tehnologija već smišljaju plan za bolje sutra.

- Trendovi koje primjećuje Deloitte odnose se na budućnost radnog mjesta, industrijalizaciju inicijativa za vještačku inteligenciju, unapređenje ključnih procesa i aktivnosti i tehnologiju koja podržava različitost, jednakost i inkluzivnost - dodaje se u saopštenju.

Direktor u Sektoru za poreski konsalting i regionalni lider Deloitte-ovog tima za poresku tehnologiju i Digital programa u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (BiH), Filip Kovačević, kazao je da je tema izvještaja otpornost, pošto je prošla godina donijela brojne izazove na svjetskom nivou za pojedince, kompanije i druge organizacije.

- Međutim, teška vremena imaju običaj da iznjedre najbolje u nama, a mi smo imali priliku da vidimo brojne inspirativne primjere brzog prilagođavanja i savladavanja, činilo se, nepremostivih prepreka - rekao je Kovačević.

On je dodao da je pandemija dodatno ubrzala već galopirajući proces digitalizacije i primorala sve da postanu agilniji i brži u odgovoru na izazov nego što su svi mislili da je moguće.

- Ovaj pomak je u najmanju ruku bio neprijatan, ali je pokrenuo važne promjene koje su tu da ostanu, a mi zbog toga vjerujemo da će sutra biti bolje nego juče - zaključio je Kovačević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.