NavMenu

Nastavljeni radovi na projektu sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Podgorici - Uskoro pretkvalifikacioni poziv za izbor izvođača radova na samom postrojenju

Izvor: eKapija Srijeda, 13.01.2021. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Nakon stabilizacije vremenskih prilika u Podgorici nastavljeni su radovi na realizaciji projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda, i to na sve tri aktivne komponente: primarnom cjevovodu, sekundarnoj kanalizacionoj mreži i pješačkom cjevovodnom mostu na Morači.

- Radovi na primarnom cjevovodu odnosno kolektoru trenutno se izvode na dva segmenta paralelno. Jedna ekipa kompanije Bemax nastavila je radove od Jugozapadne obilaznice ka lokaciji novog postrojenja, dok druga završava polaganje preostalih 950 metara vodovoda i 250 metara sekundarne kanalizacije na potezu od naselja Dahna/Dajbabe ka Jugozapadnoj obilaznici. Predviđeno je da radovi na novom kolektoru budu završeni u maju tekuće godine, nakon čega slijedi završna faza asfaltiranja i testiranje - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Na južnom području sekundarne kanalizacione mreže (LOT 1) ulica Braće Ribar priprema se za asfaltiranje, što do sada nije bilo moguće usljed padavina.

- Kompanija Tehnoput-MNE, koja je sada punopravni izvođač na ovom dijelu nakon Konika i Vrela Ribničkih, započeće sa aktivnostima u dijelu Maslina i Ibričevine. Predviđeni rok za završetak svih radova je sredina decembra 2021. godine. Nastavljeni su radovi i na sjevernom području (LOT 2), odnosno u Ulici Antona Čehova na Murtovini, nakon čega će biti započeti i u Ulici Sava Orovića. U Zagoriču se Ulica Vita Nikolića priprema za asfaltiranje. Radovi na sjevernom području trebalo bi da budu dovršeni tokom avgusta - navode iz PG Biroa.

Dodaju i da se nastavljaju aktivnosti na izgradnji pješačkog cjevovodnog mosta na Morači, odnosno nastavljaju se varenje i farbanje nakon čega će uslijediti montaža trećeg segmenta, premošćavanje i postavljanje hidrotehničkih instalacija. Kraj radova na mostu predviđen je za septembar 2021, međutim Bemax, koji je izvođač na ovom dijelu, shodno trenutnoj dinamici, završiće i prije roka.

- Tokom 2021. godine biće započete i zvanične aktivnosti za četvrti, glavni segment projekta. Izgradnja novog postrojenja sa kompletnim tretmanom kanalizacionog mulja predstavlja posljednju i najvažniju fazu izgradnje samog sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Uskoro će biti objavljen pretkvalifikacioni poziv za izbor izvođača radova na postrojenju čija će lokacija biti Industrijska zona - Kombinat aluminijuma Podgorica. Očekuje se da će izvođač biti izabran polovinom ove godine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.