Izvor: eKapija | Srijeda, 13.01.2021.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela primjena elektronskog sistema javnih nabavki - Za praćenje tendera neophodna registracija

(Foto: MaxxiGo/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja počelo je od 1. januara 2021. godine sa primjenom novog elektronskog sistema javnih nabavki, dok će portal javnih nabavki ostati u funkciji samo za započete postupke javnih nabavki, koji su na istom objavljeni.

- Budući da su naručioci obavezni da sva obavještenja o javnim nabavkama kreiraju i objavljuju putem novog sistema, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja - Direktorat za politiku javnih nabavki obavještava sve privredne subjekte da je neophodno da se registruju na ESJN, kako bi isti mogli pratiti obavještenja i učestvovati u postupcima javnih nabavki - saopšteno je iz Ministarstva.

Registracija se vrši popunjavanjem registracionog formulara kao i registracijom na http://cejn.gov.me.

- Neophodno je da podaci unijeti na registracionom formularu i podaci koji budu unijeti u sistem budu istovjetni, kako bi administratori Direktorata odobrili registraciju ponuđača - dodaju.

Ispunjeni formular je potrebno dostaviti poštom, na adresu Direktorata, potpisan i ovjeren od strane ovlašćenog lica privrednog subjekta, ili u elektronskoj formi, potpisan sertifikovanim elektronskim potpisom na e-mail: aleksandar.mihaljevic@mif.gov.me.

- To je neophodno kako bi glavni sistemski administratori odobrili registraciju i omogućili dalji rad ponuđača u ESJN, o čemu će privredni subjekti dobiti potvrdu na e-mail naveden u registracionoj formi - ističu iz Ministarstva.

Elektronski sistem javnih nabavki rezultat je projekta "Implementacija elektronskog sistema javnih nabavki" koji se započet 2018. godine uz podršku Evropske komisije, a finansiran iz IPA sredstava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.